Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Liječnik splitskog KBC-a koji se dovodi u vezu sa primanjem mita, kako bi obavio operativni zahvat nad teško oboljelim muškarcem, uhićen je u petak nakon što je priča o njemu objavljena u emisiji Provjereno. Policija je obavila pretragu njegovog stana, automobila i ambulante…

Priopćenje PU splitsko-dalmatinske u cijelosti;

”Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta danas su dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom, za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje u počinjenje kaznenog djela „Primanje mita“, iz članka 293. st.2. Kaznenog zakona RH.

Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je 50-godišnjak, kao odgovorna osoba, u dva navrata, 12. i 16. studenog 2018. godine, od 51-godišnje hrvatske državljanke primio mito u ukupnom iznosu od 3.000 eura, nakon čega je zauzvrat obavio radnje koje je ionako morao obaviti, vezane uz liječenje sada pokojnog 49-godišnjaka. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage prostora i stana kojeg koristi 50-godišnjak, javlja dnevnik.hr.

Protiv 50-godišnjaka je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podneseno posebno izviješće kao dopuna kaznene prijave, zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 293. st. 2. Kaznenog zakona RH i danas je predan pritvorskom nadzorniku. Protiv 51-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Davanje mita“ iz članka 294.st.2. Kaznenog zakona RH”, stoji u policijskom priopćenju.

O slučaju se danas izjasnio i ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je najoštrije osudio slučaj splitskog kardiokirurga i poručio da u ponedjeljak u KBC Split šalje inspekciju Ministarstva zdravstva koja će istražiti je li bilo i stručnih propusta u najnovijem slučaju korupcije u zdravstvu o kojem su ovih dana izvijestili mediji…

“Upoznat sam s tim slučajem i najstrože ga osuđujem, te sam u tom smislu kontaktirao upravu bolnice u Splitu”, rekao je ministar u izjavi novinarima ispred Banskih dvora.

Podsjetimo, nakon priloga u Provjerenom Klinički bolnici centar Split najavio je kako će odmah pokrenuti postupak unutarnjeg nadzora zbog slučaja podmićivanja liječnika,javlja dnevnik.hr.

D.K.


Vezane vijesti;

-“AFERA MITO” KBC Split provodi nadzor zbog optužbi za primanje mita: “Takvi postupci moraju biti sankcionirani”


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

3 KOMENTARI

  1. Puno puta ne pomaže ništa jel mnogi,ali mnogi doktori i tehničari ne znaju ili ne žele,neda im se raditi!! To ćete doživjeti kad tad!!Na žalost blačenje nepravedno trpi onaj maaaaali broj doktora i tehničara koji izgaraju na poslu!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dva × dva =