UHD: “Ukidanjem pomoći najugroženijim braniteljima- Grad Đakovo okrenuo leđa hrvatskim braniteljima”… priopćenjem se javio i gradonačelnik Mandarić…

Dok se istodobno šutke prelazi preko afere od 50 000 eura koji su isplaćeni Johnu Smithu, dok se oprašta dug državi za darivanje Mimoze i dok se na plaće gradskih čelnika u četiri godine mandata troši 4 milijuna kuna”...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Nezadovoljni ukidanjem subvencije za plaćanje režija braniteljima na braniteljskoj skrbi priopćenjem su se oglasili Ujedinjeni hrvatski branitelji ističući da je “Grad Đakovo, odnosno čelništvo grada Đakova još jednom okrenulo leđa braniteljima i još jednom ih ponizilo, pokazalo koliko im je stalo do branitelja i istinskog domoljublja.”…

“Sve ove godine grad Đakovo je pomagao, subvencijom, u plaćanju režija (struja,voda,komunalije…) onim najugroženijim. Isto tako je to počelo i sa preuzimanjem vlasti u gradu Đakovu. Subvencija se odnosila na one koji su na socijalnoj pomoći kao i na branitelje koji su na “braniteljskoj skrbi”. ”Braniteljska skrb” se isplaćuje svaki mjesec i njen iznos se uglavnom kreće oko 1.000 kuna”, navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik UHD Dražen Bogdan navodeći da je od “ovog mjeseca, čelništvo grada Đakova ukinulo subvenciju, odnosno pomoć pri plaćanju osnovnih režija braniteljima, te da se pomoć isplaćuje samo onima koji su na “socijalnoj skrbi”, prenosi radio-djakovo.hr.

“Uzimajući u obzir da je i “Braniteljska skrb” u biti socijalno davanje braniteljima koji su u godinama, načeti bolestima i godinama, sramotno je da grad Đakovo, na čelu s gradonačelnikom Mandarićem i njegova dva profesionalca, ukida pomoć upravo tim časnim ljudima”, ističe se u priopćenju u kojem se navodi da to “nije prvi put da se to čini braniteljima grada Đakova. Te iste branitelje je gradska vlast, kako se tvrdi u priopćenju, izostavila i pri podjeli božićnica u iznosu od 200 kuna, vjerojatno će ih izostaviti i pri isplati ,Uskrsnica.

“Iako su UJEDINJENI HRVATSKI BRANITELJI oštro reagirali te stupili u kontakt s članovima Braniteljskog odbora, koji djeluje pri Uredu gradonačelnika Mandarića, rezultata nije bilo”, navodi se u priopćenju u kojem se ističe da “gradska vlast okreće leđa braniteljima, najugroženijima i onima koji jedva preživljavaju dok se istodobno šutke prelazi preko afere od 50 000 eura koji su isplaćeni Johnu Smithu, dok se oprašta dug državi za darivanje Mimoze i dok se na plaće gradskih čelnika u četiri godine mandata troši 4 milijuna kuna”.


Dražen Bogdan objavio je i priopćenje gradonačelnika Mandarića uz osvrt;

-MAZANJE OČIJU GOSPODINA MANDARIĆA.POSEBNO OBRATITI PAŽNJU NA ,PASUS,:
..ZAKONODAVAC NE POZNAJE DRUŠTVENI STATUS,PA TAKO NI KATEGORIJU HRVATSKI BRANITELJ. POZNAJE SAMO IMOVINSKI CENZUS.
ZNAČI LI TO DA OVA VLAST,NE SAMO GRADSKA,NEGO I DRŽAVNA ,POTPUNO OKREČE LEĐA BRANITELJIMA I BACA IH NA ,MARGINU DRUŠTVA,???

Priopćenje gradonačelnika u nastavku…

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST GRADONAČELNIKA GRADA ĐAKOVA MARINA MANDARIĆA

Poštovani,

Niz neistinitih navoda izneseno je putem pojedinih medija u priopćenju Ujedinjenih hrvatskih domoljuba kojeg potpisuje predsjednik Dražen Bogdan. U njemu se navodi da „čelništvo grada Đakova ukida subvenciju, odnosno pomoć pri plaćanju osnovnih režija braniteljima, te donosi odluku, da će grad Đakovo pomoći samo onima koji su na “socijalnoj skrbi”“ što ne stoji.
Naime, Gradsko vijeće Grada Đakova 31. 01. 2019. godine usvojilo je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi kojom je dosadašnja Odluka o socijalnoj skrbi Grada Đakova u potpunosti usklađena sa Zakonom o socijalnoj skrbi. Točnije rečeno, Grad Đakovo je izmjenama svoje Odluke povećao opseg prava najranjivijoj socijalnoj kategoriji stanovništva, odnosno obiteljima i samcima koji su korisnici zajamčene minimalne naknade, te im se od veljače 2019. godine naknada za troškove stanovanja priznaje u punom zakonskom opsegu do polovice iznosa zajamčene minimalne naknade.
Ujedno je čl. 2. Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o socijalnoj skrbi izričito navedeno da će samcima i obiteljima, koji nisu korisnici zajamčene minimalne naknade, naknada za troškove stanovanja i nadalje biti odobravana sukladno posebnoj Odluci gradonačelnika Grada Đakova, pa tako i hrvatskim braniteljima koji ispunjavaju uvjete iz Programa socijalne skrbi Grada Đakova. Treba naglasiti da u ostvarivanju prava iz socijalnog programa Grada Đakova ili socijalnih prava iz Zakona o socijalnoj skrbi zakonodavac ne poznaje društveni status, pa tako ni kategoriju hrvatski branitelj. Poznaje samo imovinski cenzus, odnosno visinu prihoda kućanstva (samca ili obitelji). 
Grad Đakovo u potpunosti provodi zakonske odredbe kada je u pitanju ostvarivanje prava iz sustava socijalne skrbi, a koja su regulirana navedenom Odlukom o socijalnoj skrbi. Ujedno, Grad Đakovo je i do sada priznavao prava iz socijalne skrbi širem krugu korisnika od onog propisanog Zakonom o socijalnoj skrbi omogućavajući samačkim domaćinstvima i obiteljima koji nisu korisnici zajamčene minimalne naknade na priznavanje dijela mjesečnih troškova stanovanja.

S poštovanjem

Gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić

T.H.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

5 KOMENTARI

  1. Sram te bilo Mandarić, u koju ti skupinu spadaš pa ti nije skresana plaća. Šta e 1.000 kn., šta ovi ljudi mogu sa ovim silnim novcem? Ti se kao držiš zakona, pa kad je tako što se ne potrudite da se vrate onih 50.000 eura koji su nestali i ugrizao vuk magarca, nikom ništa. Bojiš li se Boga ili ti je cenzus Plenković, ti isti branitelji su se izborili za slobodnu Hrvatsku, ali nas gurate u sve dublje gabule. Kako ti i tvoji zamjenici preživite od plaće do plaće, možda imate još krajem i neke nadzorne odbore iz kojih ponešto kapa a nije za baciti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 5 =