UHBDR91: Milanović je uvrijedio istinske hrvatske branitelje…A vi branitelji i dalje  šutite i čekajte da  vaša imena budu napisana „zlatnim slovima“, kako su vam obećavali dok ste krenuli ginuti…

Inače, ni jedan HOS-ovac do danas nije optužen za ratni zločin, a kamoli osuđen...

Podijeli

Prvi put nakon 2014.  tri čelna čovjeka  države – premijer Andrej Plenković, predsjednik RH Zoran Milanović i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković okupili su se na obilježavanju proboja posljednjih  zatvorenika iz ustaškog logora Jasenovac…

S njima su bili i predstavnici Židovske općine, Srpskog narodnog vijeća, Saveza antifašističkih boraca i antifašista.

Vjerovali smo (naivno) da će to odsada biti praksa i da će se ista ekipa pojaviti i prigodom obljetnica stradanja i na drugim mjestima, gdje su također pobijeni – ljudi, recimo u Vukovaru, Škabrnji, Bleiburgu, Teznom, Maceljskoj šumi, Jazovki…ali očito ništa od toga, jer prema svemu sudeći njih jedino zanimaju (svaka čast iznimkama) zločini ustaša, odnosno da Hrvatsku prikažu kao državu u kojoj su se događali zločini protiv Srba, Roma, Židova…

Predsjednik RH Zoran Milanović uz ostalo je nakon komemoracije izjavio da nikada nije išao u Bleiburg i da tamo ne će ići, jer on samo ide „na mjesta na kojima su pobijeni ljudi“!?

Je li  to znači da na Bleiburgu i Križnim putovima nije bilo ni jednog nevinog, da su baš svi bili zločinci, da tamo nisu pobijeni ljudi?

Također je ponovno uvrijedio i sve pripadnike HOS-a, izjavivši da spomen ploču „Za dom spremni“ „treba baciti negdje“.

  • „Taj koji se borio pod pozdravom „Za dom spremni“ nije se borio samo za hrvatsku državu, već i za restauraciju one države iz Drugog svjetskog rata“ – istaknuo je.

Znači svi oni koji su pobijeni u borbi za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, koji su stradali od Vukovara do Dubrovnika, a bili su pripadnici HOS-a, nisu bili ništa drugo nego „ustaše“, kako su uostalom sve nas koji smo nosili hrvatsku odoru u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata zvali agresori, kako nas napokon i danas oslovljavaju Srbi?

Inače, ni jedan HOS-ovac do danas nije optužen za ratni zločin, a kamoli osuđen.

Dakle, nakon što je iz predsjedničkih dvora izbacio biste najistaknutijih hrvatskih ličnosti, među kojima je bio i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, sada su na red za “izbacivanje“ došli i hrvatski branitelji, jer nitko ne može reći da onaj koji je nosio odoru HOS-a nije se borio za Hrvatsku. Da nije bilo i tih ljudi nikada razni milanovići ne bi bili ni u politici, a kamoli u vrhu vlasti, gdje i danas na prste jedne ruke mogu se pobrojiti svi oni koji su sudjelovali u Domovinskome ratu.

Više nas ne bi  čudilo ni da predsjednik države pomiluje Perkovića i Mustača, za koje pretpostavljamo da imaju „hotelski“ smještaj u hrvatskom zatvoru.

A vi branitelji i dalje  šutite i čekajte da  vaša imena budu napisana „zlatnim slovima“, kako su vam obećavali dok ste krenuli ginuti…

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.,)

 


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here