Podijeli
 • 475
 •  
 •  
 •  
  475
  Shares

Predsjednik druge specijalne policije iz Domovinskog rata i predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi iz Domovinskog rata na konferenciji za tisak kažu da podržavaju najavljeni “Penavin prosvjed” u Vukovaru zbog neprocesuiranja ratnih zločina i traže očitovanje saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca o Domovinskom ratu, Deklaraciji o domovinskom ratu i Oluji, te sporazumu o normalizaciji odnosa Hrvatske i Srbije.

Braniteljske udruge podržavaju prosvjed u Vukovaru zbog neprocesuiranja brojnih ratnih zločina, koji je za 13. listopada najavio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, i pozvat će svoje članove da odu na prosvjed, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.

Predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Miljenko Kolobarić prozvao je Državno odvjetništvo (DORH), kao i bivše glavne državne odvjetnike da se brojni ratni zločini dugo godina zataškavaju i po potrebi pokreću postupci, a “podaci o počiniocima drže u ladicama”.

Ocijenio je da bi DORH, kao i druge institucije, trebali odgovarati zbog takvog odnosa prema zločinima u ratu, jer nisu u bili u stanju odraditi svoj posao. Trebali bi odgovarati, samo ne znamo kome, kazao je i dodao da se svi ratni zločini trebaju procesuirati.

Odbio je mogućnost bilo kakve politizacije prosvjeda i rekao da će se braniteljske udruge sigurno odazvati skupu u Vukovaru.

Kažu da neće tražiti raskid koalicije HDZ-a i SDSS-a

Predsjednik Udruge specijalne policije Zoran Maras demantirao je napis u jednom dnevnom listu da će branitelji zatražiti raskid koalicije HDZ-a i SDSS-a, koji su s drugim strankama u vladajućoj većini.

Kazao je da oni nisu ti koji će političkim strankama određivati s kim će koalirati, dodavši da to nije političko pitanje već pitanje Ustava i stajališta o temeljenim vrijednostima Domovinskog rata.

“Samo tražimo da se saborski zastupnik Pupovac očituje o Domovinskom ratu i Oluji, ali i o politici Srbije u novije vrijeme”.

Najavio je da će udruge iz Domovinskog rata poslati dopis predsjedniku Sabora, Odboru za ratne veterane kao i saborskim klubovima od kojih traže tematsku sjednicu i očitovanje saborskih zastupnika o ponašanju Pupovca.

Pupovcu posebno zamjeraju što je na Dan Domovinske zahvalnosti ove godine bio na skupu u Bačkoj Palacki, na kojem je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjednačio Hrvatsku s nacističkom Njemačkom.

“Tim činom Pupovac je pokazao da ne poštuje Dan Domovinske zahvalnosti i Oluju, a odlaskom na takav skup je pokazao kakvu politiku vodi“, upozorio je Maras.Hina

G.S.


Podijeli
 • 475
 •  
 •  
 •  
  475
  Shares

10 KOMENTARI

 1. Nema se kaj velikosrbin očitavati o svetom domovinskom ratu… TREBA SE OČITATI ZAŠTO I OD KOGA JE DOBIO ČIN PUKOVNIKA I ODLIKOVANJE… ODUZETI MU TO A DAVATELJA TREBA ZBOG VELEIZDAJE DATI NA SUD!!!

 2. Dečki sve krivo od početka pa do danas mismo rat dobili vlast nikad nismo ni imali bilo neki iskrica zvani šatoraši kom koristili pojedincima imamo ministarstvo za šta zakidaju branitelja svugdi sem podobni altakve več nesmatram braniteljem ujedinit se treba imat svoju stranku i izič na izbore drugo sve prazno

  • Svaka cast. Bas tako. Rat smo dobili a jedino se promjenio grb na zastavi. Drzavu imamo samo na papiru. Drzavu vode udbasi i njihovi nasljednici a jos su jaci nego prije rata, jer su im do rata sefovi bili u beogradu a sad su im šefovi u Briselu i londonu. Ok… treba se bavit pupovcem ali on je srbin i za njega znamo da nam je neprijatelj, pobjedili smo ih i ako treba opet cemo… ali treba se bojat i pozabavit onima koji nam unistavaju drzavu pod krinkom velikih hrvata a cilj im je unistenje svega sto je hrvatsko. A pupovac je samo figura koja skrece paznju …

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 12 =