Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Udruge časnika i generala pozvale su zastupnike u Hrvatskom saboru da podrže “obrambeni proračun” koji je predložila Vlada RH i povuku amandmane kojima se namjerava umanjiti proračunski novac Hrvatskoj vojsci…

Mi umirovljeni hrvatski generali, admirali, časnici i dočasnici pobjedničke Hrvatske vojske i hrvatski branitelji, pozivamo uvažene saborske zastupnike, saborske klubove i političke stranke da podrže obrambeni proračun koji je predložila Vlada RH i povuku amandmane kojima se namjerava umanjiti proračunski novac Hrvatskoj vojsci, kaže se u apelu Hrvatskog generalskog zbora i Hrvatskog časničkog zbora.

Svjesni činjenice koliko je ulaganje u budućnost Hrvatske vojske zapravo ulaganje u našu ukupnu sigurnost, pozivamo vas da pokažete svoju odgovornost za razvoj sposobnosti Hrvatske vojske kako bi bila još bolja, spremnija i učinkovitija, kaže se.

Žalosti nas činjenica da dio uvaženih saborskih zastupnika i političkih stranaka na prepoznaje potrebu osiguranja potrebnih financijskih sredstava za skladan i postupan razvoj sposobnosti Hrvatske vojske već predlažu da se više od 2.3 milijardi kuna oduzme Ministarstvu obrane i preraspodjeli drugim proračunskim korisnicima, kaže se u apelu.

Potpisnici apela Pavao Miljavac i Branko Gačak ističu da su svjesni da je nužno ulagati u sve segmente hrvatskoga društva, kao i društvene odgovornosti zastupnika za svekoliki društveno-ekonomski i gospodarski razvoj zemlje.

Svjesni smo potreba u području socijale, zdravstva, potreba rasterećenja realnog sektora…, ali isto tako smo svjesni činjenice da Hrvatska vojska predstavlja snagu na koju se u teškim vremenima možemo sigurno osloniti. Bez snažne, uvježbane i motivirane vojske te ulaganja u modernizaciju i razvoj nema ni snažne države, ističe se, između ostalog u priopćenju.

M.M.

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

7 KOMENTARI

  • Koga će ove moralne nakaze postrojit, prot.he bez vojske, na prste ruku svaki od njih ponaosob može pribrojit one koji stoje iza njih (čast pojedinima).,
   Ovo je tumor koji nas razara već ohoho.
   Ovo su naši grobari…., jadan je onaj tko rat preživi i živu glavu izvuče ovi će ga spakovat prijevrimeno!

 1. Fuk.re sad kad ste se nakrali, operjali , potkožili , odgojili vašu dicu ….,smistili ih u vlastita poduzeća na čelne pozicije, sada oćete našoj dici branitelja uskratiti udžbenike koje nikad nisu dobili za razliku od vaše koja su gratis odstudirala niste se dovoljno nakrali pa bi još malo zveckali oružjem, Vi Generali….., Vi ste nitko .,prokl.rnici nanili ste nam štete više nego itko.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dva × 5 =