Udruga veterana, vojnika i domoljuba, u četvrtak 1. kolovoza održala je početnu konferenciju projekta “Briga za branitelje”.

Kroz projekt “Briga za branitelje”, pruža se pomoć u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti, poput obavljanja kućanskih poslova, čišćenja stambenog prostora,  odlaska u trgovinu za 20 hrvatskih branitelja sa šireg područja gradova Varaždina, Čakovca, Siska i Zagreba...

Podijeli

Okupljenima su se obratili Mislav Ilić tajnik Udruge veterana, vojnika i domoljuba koji je u kratko predstavio udrugu potpisnika, Dražen Hrženjak kao predsjednik udruge i voditelj projekta te Marin Šestak kao gerontodomaćin koji na području Varaždina i Čakovca obilazi više hrvatskih branitelja te im svakodnevno pomaže poslovima poput održavanja higijene, dostave namirnica ili da provode vrijeme uz razgovor…

Okupljene je pozdravio i Hrvoje Malević iz Udruge Fokus koja je kao domaćin, besplatno ustupila svoje prostorije u svrhu održavanja konferencije.

Govornici su jasno predstavili udrugu i projekt, koji je započeo krajem veljače 2019., a trajat će 24 mjeseca. Kroz projekt “Briga za branitelje”, pruža se pomoć u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti, poput obavljanja kućanskih poslova, čišćenja stambenog prostora,  odlaska u trgovinu za 20 hrvatskih branitelja sa šireg područja gradova Varaždina, Čakovca, Siska i Zagreba. Uz navedeno, hrvatskim je braniteljima omogućena  usluga povremenog prijevoza i pratnje u svrhu odlaska liječniku i uključivanja u društvene aktivnosti.

Ujedno, kroz projekt su uz voditelja projekta, zaposlene 4 osobe koje su u procesu edukacije ili su već stekle obrazovanje za obavljanje poslova gerontodomaćina. Također je i nabavljeno vozilo u svrhu prijevoza potrebitih korisnika.

Projekt “Briga za branitelje”, je prijavljen je u sklopu poziva “Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata”, prvoga poziva iz Europskog socijalnog fonda usmjerenog specifično braniteljskim udrugama, a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.233.812,00 kuna, od čega je iznos EU potpore 1.048,740,20 kuna.

Nakon izlaganja govornika, uzvanici su dobili priliku za postavljanje pitanja, a nazočni predstavnici drugih udruga zanimali su se za iskustva u provedbi EU projekta i mogućnosti buduće suradnje. Voditelj projekta je naglasio da su vrata njihove udruge otvorena za suradnju sa svima koji rade na boljitku onih koji su dio sebe utkali u Lijepu našu.

Početna konferencija završila je uz druženje uzvanika i prigodno osvježenje te su najavljena predstavljanja projekta u Sisku i Varaždinu krajem kolovoza i početkom rujna.

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Udruge Veterana, vojnika i domoljuba.

M.M.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − jedanaest =