UDRUGA SUDACA LJUTA NA REAKCIJE HRVATA: ‘Zbog JEDNE presude blatite čitav sudbeni sustav’

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Zbog žestoke reakcije hrvatske javnosti i građana na oslobađajuću presudu Tomislava Horvatinčića, oglasilo se Udruženje hrvatskih sudaca koje smatra kako nisu zaslužili biti oblaćeni zbog “samo jedne presude” koja čak nije ni pravomoćna:

Povodom brojnih komentara u tzv. predmetu “Horvatinčić” koje iznose gotovo svi mediji, brojne nevladine udruge pa i političari, UHS ističe da niti je točno, niti je pravedno, zbog jedne nepravomoćne presude općinskog suda koja još nije doživjela svoj pisani otpravak, pa njeni razlozi nisu niti u cijelosti poznati, blatiti čitav sudbeni sustav i sve suce koji pošteno i vrijedno obnašaju svoju dužnost. Zbog takvog, u suštini nepravednog pristupa, ne oduzimajući nikome pravo da komentira konkretnu presudu i rad konkretnog suca ili sudskog vijeća (što je u konkretnom povodu slučaj) ovim putem pozivamo sve koji kreiraju javno mnijenje, a u zaštiti sudaca i sudačke profesije, da jedan primjer ne koriste za napad na sudbenu vlast u cjelini” stoji u priopćenju UHS-a koje potpisuje predsjednik Damir Kontrec.


Mali podsjetnik

Istraživanje Transparency Internationala

Građani: Najkorumpiranije pravosuđe, najmanje mediji

Hrvatsko pravosuđe loše kotira u EU

Hrvatsko pravosuđe i dalje pri dnu EU, a imamo dvostruko više sudaca od Austrije…

Izviješće iz 2016. godine.

Na 100.000 stanovnika Hrvatska ima 41 suca, Slovenija 45, Austrija 19, a Francuska 10 sudaca.

Indeks percepcije korupcije: Hrvatska među 5 najkorumpiranijih zemalja u EU i zapadnoj Europi

Indeks percepcije korupcije za 2014., prema kojem je Hrvatska na 61. mjestu na ljestivi od 175 zemalja, pokazuje da se pomaci u borbi protiv korupcije u Hrvatskoj ne vide, što znači da ona još uvijek nije dovoljno jaka, iako smo svjedoci određenih nastojanja u tom pravcu, ocijenila je u srijedu predsjednica udruge Transparency International Hrvatska Davorka Budimir.

Prema Indeksu percepcije korupcije, Hrvatska je zadržala lanjskih 48 bodova, ali je zbog napredovanja drugih zemalja, nazadovala na ljestvici za četiri mjesta.

Hrvatska ovom ocjenom dijeli 61. mjesto s Ganom u istraživanju koje ove godine obuhvaća ukupno 175 zemalja.

B.P./A.K.

 

 


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

52 KOMENTARI

 1. Hoće li ta sudkinja snositi posljedice njezine presude? Neće. Prema tome Udruga sudaca umjesto da “opere” sutkinju koja ima svoja mjerila u tumačenju zakona, udruga “pere” po Hrvatima. Trulež profesije.

 2. Često nas mediji obavještavaju o nakaradnim presudama ,pa ne treba se čuditi što je presuda Horvatinčiću izazvala burnu reakciju javnosti.Da ,sudstvo ,DORH i općenito vlast je umrežena korupcijom ,a to je moguće jer kada netko zaposjedne na neku funkciju ,pusti duboko korijen da ga nikakva afera

 3. Ma sudije su to malo okrenule.Jedno posteni sudenje na tisuce sudenja.Tako su sudije mislile ali omaklo se pa kazu jedno lose,namjesto jedno dobro na 999 losi.Tako su sudije htijele dase izraze ali eto krivo napisano

 4. Ne vi sudci se pravite da ste izvan svih zakona. Pa lopove ubojice ratne zločince oslobađate na totalne gluposti. A malim ljudima zgorčavate živote za neke procese čeka se i više od 20 god…

 5. JEDNE!!?? Ovo oslobodjenje osobe koja je UBILA, ozljedila drugu osobu BEZ KAZNE, samo je kap koja je prelila casu.
  Malo ste pobrkali loncice. NISMO MI ti koji BLATE nas sudbeni sustav. Blate oni koji oslobadjaju ubojice.

 6. Sa danom kada nijedan sadašnji sudac te njihovi potomci koji rade i koji bi mogli raditi u sudstvu ne budu više u sudbenoj vlasti tek onda će biti Hrvatska kakvu želim

 7. Ma koje jedne presude lopovi ,a koga ste to od velikih lopova u čuzu strpali i oduzeli mu imovinu ???Bagro jedni isti ste ,fuj male osudite ,a ovakve i njemu slične ne!!!Sramite se!!!Još se i jadni bunite sve bi i vas u remetinec!!!!

Comments are closed.