Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Udruga branitelja Dubrovnika uputila je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Udruga branitelja Dubrovnika je demokratski ustrojena i poštuje sve institucije vlasti i djelovanja, prije svega one koje su na raspolaganju Narodu i građanima Republike Hrvatske uključivši referendum, javne rasprave i djelovanja, pa tako i prosvjede, kao legitimni i po Zakonu organizirani vid iskazivanja volje…

U svrhu jasnosti UBD predvođen članovima Izvršnog odbora, koji u ime članova donosi stavove, odluke i djeluje, obznanjujemo da smo nezadovoljni načinom, izuzetnom sporošću i neprimjerenim zakonskim postupcima procesuiranja, sankcioniranja i izricanja pravnih ljekova za počinitelje zločina tijekom obrambenog Domovinskog rata u Dubrovniku i Hrvatskoj.

Sramotno je da za zločin ubijanja civila i razaranja na cijelom području današnje Dubrovačko-neretvanske županije nisu osuđeni počinitelji a za one, koji su procesuirani to je napravljeno na „smiješan” način gledajući uzroke, i za počinjenja više nego minorne posljedice. Vukovar je to doživio na puno drastičniji, očitiji i svirepiji način. Zločini počinjeni nad Hrvatima u Vukovaru i na sam grad Vukovar su primjer krajnje svireposti, zločinstva i iživljavanja pripadnika takozvane JNA i onih koji sebe nečasno nazivaju četnicima a došli su iz Srbije ili izdali Hrvatsku.

Odbacujući sve političke i strančarske konotacije, i očite manipulacije braniteljima, Udruga branitelja Dubrovnika daje potporu prosvjedu, koji će se dogoditi 13. listopada 2018. godine u Vukovaru, na jednaki način kako je to dala i 100 % invalidima Domovinskog rata tijekom prosvjeda u Savskoj ulici. Tad, a tako i danas, nećemo i nismo podržali one, koji su, ili imaju namjeru manipulirali ovakvim događajima. Na posljetku oni se redovno iskažu i razotkriju, a često su na novinskim stupcima zbog pravosudnih procesa, i nas ne zanimaju njihove interesne transakcije novca, moći i sprege s politikom.

Svi jasno znaju zbog čega se organizira prosvjed, i koja mu je svrha, s toga članovi UBD, koji su u mogućnosti i žele imaju slobodnu volju i sretno neka pođu u Vukovar i vrate se doma u Dubrovnik i druge krajeve u kojima obitavaju.

S izraženom nadom da će svi, pa i ovaj napor javnosti uroditi plodom i potaknuti institucije Republike Hrvatske da odrade ono za što postoje.

Sudionicima prosvjeda želimo uspjeh i dajemo potporu, stoji u priopćenju UBD kojeg je potpisao…

-Izvršni odbor UBD

-Predsjednik / Marko Mujan, mag.pol.

 

T.H.Braniteljski portal


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

3 KOMENTARI

  1. TO ŠTA TE TZV. INSTITUCIJE TZV. PRAVNE DRŽAVE NISU PROCESUIRALE NI 23 G. OD ZAVRŠETKA DOMOVINSKOG RATA VEĆINU SRBOČETNIČKIH ZLOČINA, ZA TO SU ODGOVORNE SVE DOSADAŠNJE VLADE, PA PREMA TOME NEMOJTE SE PRAVITI BLESAVI.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri − dva =