Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Udruga 1. A Satnije 113. šibenske brigade oglasila se priopćenjem u kojem navode da su zgroženi jučerašnjim istupom saborskog zastupnika Franka Vidovića (SDP) naspram ministra obrane Damira Krstičevića (HDZ)…

Priopćenje u nastavku…

Hrvatski sabor je nakon jednomjesečne stanke počeo novu sjednicu (16.01.2019.), „aktualnim satom“ u kojemu su saborski zastupnici postavljali pitanja članovima 14. Vlade RH…

Zgroženi neprimjerenim istupom saborskog zastupnika g. Franka Vidovića prema Predsjedniku 14. Vlade RH  i Ministru obrane RH, generalu i ratnom zapovjedniku 113. šibenske brigade, a potom 4. gbr, g. Damiru Krstičeviću kao Udruga 1. A Satnije 113. šibenske brigade osjetili smo se dužnima napisati slijedeće.

Ovim putem želimo izraziti zgražanje prema užasnom postupku g. Franka Vidovića koji je ujedno i bio pripadnik 113. šibenske brigade.
G. Franko Vidović je neprimjerenim činom okaljao obraz pripadnika časne i slavne 113. šibenske brigade, a poglavito nama pripadnicima 1. A Satnije koji smo bili PRVI KAD JE TRIBALO.

Svima nam je razumljiva demokracija, saborska rasprava, sloboda govora i izražavanja pa koliko se ne slagali u nekim pogledima neovisno koja politička opcija je u pitanju. Svatko ima pravo na iznošenje mišljenja pa bilo ono i potpuno krivo.

Ponašanje saborskog zastupnika g. Franka Vidovića prešlo je sve granice „lijepog ponašanja“ i saborskog djelovanja, tj. sramote koji nam je, ali i cjelokupnom hrvatskom domoljubnom puku, nanio kao i teške uvrjede svojim postupkom donošenja maketa zrakoplova Ministru obrane RH inicirajući na taj način svoju radost što u postupku javne nabave zrakoplova RH ovaj put nije uspjela, ali ne svojom krivnjom.

General Damir Krstičević uložio je cijelog sebe kako bi ojačao HRZ a samim time i cijele OSRH, pretrpio mnoge neprospavane noći, a sve da hrvatsku pobjedničku vojsku dodatno ojača i onda se pojavi g. Franko Vidović kao „cirkusant“ i svojim neprimjerenim činom „pljune“ na sav trud, rad i zalaganje uz velike osmjehe. Pitamo se: Kako bi se g. Franko Vidović osjećao da netko tako „pljune“ i na njegov rad i trud?

„G. Franko Vidoviću, ne radi se to tako s časnikom OSRH, jer je general Damir Krstičević najprije bio “običan” vojnik, izvidnik, a tek kasnije zapovjednik….. ne radi se tako s vojnikom i s časnikom OSRH koji je “kusao” i metke, i granate, i nagledao se krvi i smrti….. ne radi se tako!!!!

Da je imalo časti u g. Franka Vidovića, najprije ne bi tako postupio, a kad već jeste došao pred generala pobjedničke vojske i Ministra obrane RH jedino što je trebao napraviti jeste pokloniti se do zemlje!“

Imajući u vidu da je general, ratni zapovjednik pobjedničke hrvatske vojske  i Ministar obrane RH uložio toliko truda u jačanje i obrambenu moć naše mlade države, čega smo i svjedoci, svaki „napad“ na našeg ratnog zapovjednika smatramo i otvorenim napadom na nas kao bivše ratnike i vojnike 1. A. SATNIJE 113. ZNG-a!

S poštovanjem,

Udruga 1. A. SATNIJE 113. ZNG-a

Predsjednik Dragan Toljan


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

33 KOMENTARI

 1. Ako usereš motku trebaš snositi i posljedice! S pravom su se sprdali sa odgovornim u nabavci aviona! Odakle ideja da avione ne kupujemo preko Amera već preko ćifuta??Oni su ih dobili besplatno od Amera ! Da sm onabavljali od Amera avione, oni su nam mogli preprodati i ove koje smo htjeli ! Svi hoće da zarade i nitko ne žel ibiti isključen! Nama bi bili dobri i izvorni za 136 mil po komadu!Dobili bi 50 komada! Da li je još netko htio omastiti brkove???

 2. U toj tako zvanoj udrugi su 99 posto lažni invalidi i lažni branitelji koji držiju lojtru HDZ-u…pravi hrvatski branitelji nemaju nikakve veze sa tim lopovima na vlasti i oporbi , nit imaju kakve privilegije nego šute jer su nažalost ignorirani od svih institucija.Za metak smo bili dobri a kafanski borci nam kroje sudbinu !!!!!!

 3. Drug Franko je sve ono sta jedan hrvat nebi smija bit. Oni koji ga poznaju od mladjih dana odlično znaju ko je i kakav Franko…nikakav,čista partizanska škola i nauk..komunizam mu je idealan partijski sustav a drugovi najmudriji ljudi na planeti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

pet × 1 =