UDBINA U STROGOJ KARANTENI, NEĆE RADITI POŠTA I MESNICA, TRGOVINA ĆE SE DEZINFICIRATI OD STRANE OVLAŠTENE SLUŽBE…

Od danas će se svaki dan u 15.00 sati po djelatnicima Doma zdravlja Gospić u Udbini uzimati uzorci na covid-19...

Foto-udbina-news.com.hr
Podijeli

Sa današnjim danom u Udbini je 10 mještana zaraženo virusom covid-19, te su uvedene mjere stroge karantene za mjesto Udbina. Udbinu će permanentno nadzirati i dronovi kako bi se spriječilo eventualno nepoštivanje odredbi lokalnog stožera civilne zaštite općine Udbina…

Od sutra neće raditi poslovnica Hrvatske pošte u Udbini kao i mesnica Pivac, dok će se trgovina Izbor Jandrić po djelatnicima dezinfekcijske službe detaljno dezinficirati uz vjerojatno postavljanje dezinfekcijske barijere kod ulaska u trgovinu, donosi udbina-news.com.hr.

Sve ove mjere neće dati nikakve rezultate ako će mještani biti neodgovorni na način da se ne pridržavaju mjera socijalne distance i odgovornog ponašanja, ako ste bili u kontaktu sa bilo kojim zaraženim sumještaninom nemojte to skrivati. Vaša je obaveza takav kontakt prijaviti i postupiti po uputama epidemiologa jer to je jedini način da se spriječi širenje virusa.

Isto tako u više stambenim zgradama nemojte obuću koju ste nosili ostavljati u stubištu, niti je higijenski niti je to pravilno a sukladno uputama epidemiologa može predstavljati izvor zaraze, obuću koju ste nosili obavezno unesite u vaš stan.

Lokalni stožer civilne zaštite općine Udbina dao je sve od sebe da se spriječi širenje virusa a ostalo je na nama samima i na našoj savjesti, predsjednik stožera civilne zaštite općine Udbina Milan Uzelac, uvijek je dostupan i na raspolaganju svim mještanima Udbine.

Od danas će se svaki dan u 15.00 sati po djelatnicima Doma zdravlja Gospić u Udbini uzimati uzorci na covid-19.

Čuvajmo sebe kako bi sačuvali druge a za nervozom i panikom doista nema potrebe, virus je tu a samo mi međusobno odlučujemo do kada će biti…#ostanidoma

Autor / Mario Adrinek /udbina-news.com.hr


Podijeli