UBOJSTVO U KAŠTELIMA U krvavom obračunu ubijena jedna osoba: Ranjeni Jozo Čabraja i još jedan muškarac

Smrtno stradali 36- godišnjak već je bio žrtva pokušaja atentata prije deset godina. Tada su ga sačekala dvojica kraj groblja u Kaštelima nakon što su ga nazvali na mobitel...

Podijeli

U nedjelju navečer u Kaštelima se dogodilo ubojstvo i pokušaj ubojstva dvije osobe, piše Slobodna Dalmacija. Prema prvim informacijama, pred kućom je ubijen Mario Boljat 36-godišnjak iz Kaštel Kambelovca dok su u splitsku bolnicu s ranama od vatrenog oružja prevezen 29-godišnjak iz Kaštel Lukšića Jozo Čabraja i još jedna osoba…

– Čuo sam pucnjavu, bilo je to oko 22,30 sati. Odmah sam zvao sina da dođe kući. Onda sam vidio da cestom prolazi policija, sada ih ima svugdje. Ne znamo šta se događa u panici smo. Možda okolo lutaju naoružani ubojice – kaže uznemireni mještanin Kaštel Kambelovca.

Policija je u 00.16 obavijestila javnost o događajima u Kaštelima: Večeras oko 22.50 u Kaštelima je došlo do sukoba između više osoba pri čemu je iz vatrenog oružja jedna muška osoba smrtno stradala, dok su dvije muške osobe prevezene u bolnicu uslijed ozljeda zadobivenih od vatrenog oružja.

Mjesto događaja je osigurano, te slijedi obavljanje očevida kojim će rukovoditi zamjenik Županijskog državnog odvjetništva koji izlazi na mjesto pucnjave, naveli su, piše Slobodna Dalmacija.

Smrtno stradali 36- godišnjak već je bio žrtva pokušaja atentata prije deset godina. Tada su ga sačekala dvojica kraj groblja u Kaštelima nakon što su ga nazvali na mobitel. Jedan od njih izrešetao ga je s tri hica te je ranjen u mjehur, tanko crijevo i desnu ruku.

Ranjeni mladić je Jozo Čabraja koji je već preživio dva pokušaja atentata prošle godine. U ožujku ga je sms porukom od ženska osoba namamila u klopku u Kaštel Sućurcu gdje su ga dočekala dvojica na skuteru te je jedan izvadio pištolj i zapucao na njega.

image

Jozo Čabraja-Tom Dubravec/Cropix

Pogođen je u ruku, bedro i lopaticu, nakon čega se sam odvezao do ambulante hitne pomoći u Kaštelima i pozvao policiju. U istu bolnicu je primljen s ranama od metka i krajem siječnja prošle godine kada je tvrdio da se sam ranio iz svog pištolja. Policija je sumnjala u tu verziju, ali nije dokazano suprotno, prenosi jutarnji.hr.

D.K.


Podijeli