U Žepču danas Dan žalosti zbog tragične pogibije dvojice mladih Hrvata, odgođeno otvaranje “Božićne čarolije”

Proglašava se Dan žalosti 19.12. 2017. godine u općini Žepče povodom tragične smrti u prometnoj nesreći dvoje mladih općine Žepče, Josipa Antolovića i Marina Kopića...

DAN ŽALOSTI
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Zbog dana žalosti koji je danas proglašen u općini Žepče otvaranje božićno – novogodišnjeg sajma, Božićna čarolija odgađa se za sutra, 20. prosinca u 15:30 sati.

Kao i proteklih godina i ovog puta će na dan otvaranja članovi MK United iz Žepča za svoje sugrađane kuhati “bajkerski grah” te ih počastiti kuhanom rakijom s kruškovcem. Također su i za najmlađe pripremili paketiće a iste će podijeliti i korisnicima Centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama u Žepču.

Podsjećamo, jučer su u prometnoj nesreći smrtno stradala dva mladića iz Žepča.

Dvojica mladića hrvatske nacionalnosti poginula su u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila kod Maglaja u središnoj Bosni, prenijeli su u utorak lokalni mediji u BiH.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak a policija nije objavila identitet poginulih osim da su obojica bili u 21. godini života.

Sarajevski “Dnevni vaaz” prenio je kako je riječ o Josipu Antoloviću i Marinu Kopiću iz Žepča.

Obojica su bili zaposleni u telekomunikacijskoj tvrtki i u vrijeme nesreće bili su na službenom putu.

U sudaru dva vozila i autobusa prednji dio automobila u kojemu su bili stradali mladići smrskan je.

Antolović i Kopić teško su ozlijeđeni i odmah su prevezeni u bolnicu u Zenici no tamo su ubrzo preminuli, prenosi Hina.

Tim povodm načelnik općine Žepče Mato Zovko, donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti u kojoj se kaže:

Proglašava se Dan žalosti 19.12. 2017. godine u općini Žepče povodom tragične smrti u prometnoj nesreći dvoje mladih općine Žepče, Josipa Antolovića i Marina Kopića.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi općine Žepče, javnim poduzećima i ustanovama kojima je osnivač općina Žepče. Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati glazba u ugostiteljskim objektima.

Obvezuju se elektronički mediji na području općine Žepče da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja a objavit će se u Službenom glasniku Općine Žepče”, stoji u priopćenju općinskog načelnika.

I.V.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •