U zadarskim Arbanasima ukradene krune s kipa Gospe Loretske i Djeteta Isusa

U noći sa nedjelje na ponedjeljak dogodio se strašan vandalski čin u Crkvi Gospe Loretske u Arbanasima. Provalnici su razvalili vrata, ušli kroz sakristiju i skinuli Gospinu krunu koja desetljećima, možda i više od stoljeća krasi kip blažene Djevice Marije. Također su skinuli krunu sa kipa djeteta Isusa...

Podijeli

Udruga mladih Arbanasa objavila je 27. srpnja sa svojoj Facebook stranici kako su provalnici ukrali krune s kipa u crkvi Gospe Loretske u zadarskim Arbanasima, prenijelo je Bitno…

„U noći sa nedjelje na ponedjeljak dogodio se strašan vandalski čin u Crkvi Gospe Loretske u Arbanasima. Provalnici su razvalili vrata, ušli kroz sakristiju i skinuli Gospinu krunu koja desetljećima, možda i više od stoljeća krasi kip blažene Djevice Marije. Također su skinuli krunu sa kipa djeteta Isusa. Naši pretci davali su zavjete pod kipom blažene Djevice Marije, Gospe Loretske i kipom djeteta Isusa. Sentimentalna vrijednost ove krune je velika, a novčana ni blizu tome.

Svaka informacija o počiniteljima je dobrodošla. Nadamo da će razbojnici biti privedeni pravdi“, stoji u Facebook objavi Udruge mladih Arbanasa.

Slobodna Dalmacija dodaje kako policija traga za počiniteljima. Protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe. Naknadno će biti utvrđena materijalna šteta, prenijelo je Bitno.

U noći sa nedjelje na ponedjeljak dogodio se strašan vandalski čin u Crkvi Gospe Loretske u Arbanasima. Provalnici su razvalili vrata, ušli kroz sakristiju i skinuli Gospinu krunu koja desetljećima, možda i više od stoljeća krasi kip blažene Djevice Marije. Također su skinuli krunu sa kipa djeteta Isusa.
Naši pretci davali su zavjete pod kipom blažene Djevice Marije, Gospe Loretske i kipom djeteta Isusa. Sentimentalna vrijednost ove krune je velika, a novčana ni blizu tome.
Svaka informacija o počiniteljima je dobrodošla.
Nadamo da će razbojnici biti privedeni pravdi, napisali su na facebooku Udruga mladih Arbanasa…#Zonjajon #Gospanaša #GospaLoretska

D.K.


Podijeli