Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

U Vukovaru su u utorak uručeni ključevi i potpisani ugovori o najmu stanova u državnom vlasništvu s 15 obitelji hrvatskih branitelja te članova obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a na svečanosti u vukovarskoj gradskoj upravi nazočan je bio i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

“To je jedna od mjera koje smo potaknuli prošle godine i koje se intezivno provodi na područjima od posebne državne skrbi. Drago mi je da je Vukovar dobio nove stanovnike, ljude koji su iz četiri slavonske županije i koji su iskazali želju živjeti u Vukovaru”, kazao je ministar Medved.

 Najavio je nastavak provedbe programa stambenog zbrinjavanja braniteljskih i stradalničkih obitelji, spomenuvši Baranju na čijem području se nalazi 40-tak stanova za dodjelu. 

“U ovoj godini Ministarstvo hrvatskih branitelja stambeno je zbrinulo 344 obitelji, a do kraja godine imamo u planu zbrinuti još 105 obitelji. Nažalost još uvijek preko 11.000 obitelji branitelja i stradalnika nije stambeno riješeno”, naglasio je ministar Medved.

 Ministarstvo je pokrenulo i provodi niz mjera za stambeno zbrinjavanje braniteljske i stradalničke populacije. Osim dodjele stanova u najam, grade se i novi stanovi, a s Hrvatskom poštanskom bankom (HPB) potpisan je protokol u kojem se HPB obvezala hrvatskim braniteljima dati kredite pod najpovoljnijim kamata u cilju stambenog zbrinjavanja, rekao je ministar Medved.

Vezano za Vukovar ovdje je riječ o stambenom zbrinjavanju korisnika koji se nalaze na listi prvenstva Ureda državne uprave Vukovarsko-srijemske županije za grad Vukovar, po modelu davanja u najam stana ili obiteljske kuće u državnom vlasništvu, kojima su stambene jedinice osigurane od strane Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, pojasnio je državni tajnik toga ureda Nikola Mažar.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo što je Vukovar dobio nove stanovnike posebice jer je riječ o hrvatskim braniteljima i članovima obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

“Vidimo pomake koji se događaju u aktivnostima oko stambenog zbrinjvanja branitelja i stradalničkih obitelji i to nas raduje. Želimo zadržati mladost na ovom prostoru radi boljitka i Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije”, poručio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.H

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •