U Vojarni 4. gardijske brigade “Pauci” u Kninu svečano dočekan 2. hrvatski kontingent iz Republike Litve

General Šerić zahvalio se pripadnicima 2. HRVCON-a što su u okolnostima opasnosti od širenja koronavirusa, još jednom dokazali profesionalizam hrvatskog vojnika | Foto: HV
Podijeli

U Vojarni 4. gardijske brigade “Pauci” u Kninu je u četvrtak svečano dočekan 2. hrvatski kontingent koji se vratio iz Republike Litve, gdje je sudjelovao u NATO-ovoj aktivnosti ojačane prednje prisutnosti…

General Šerić zahvalio se pripadnicima 2. HRVCON-a što su u okolnostima opasnosti od širenja koronavirusa, još jednom dokazali profesionalizam hrvatskog vojnika | Foto: HV

Kako je priopćeno iz MORH-a, na svečanom dočeku zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general bojnik Boris Šerić čestitao je pripadnicima 2. HRVCON-a na svemu što su postigli tijekom sudjelovanja u toj vrlo važnoj i zahtjevnoj međunarodnoj aktivnosti.

Rekao je kako su postavljene zadaće koje su pripadnici tog kontigenta odradili ponajprije zahtijevale profesionalizam i prilagodljivost u međunarodnom okružju, zajedništvo, izniman trud i doprinos svakog pojedinca u sastavu kontingenta.

Također, general Šerić zahvalio je pripadnicima 2. HRVCON-a što su u složenim okolnostima opasnosti od širenja koronavirusa još jedanput dokazali profesionalizam hrvatskog vojnika i proveli svoju zadaću. Posebnu zahvalu uputio je obiteljima pripadnika te čestitao pohvaljenima i nagrađenima.

Zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske brigadir Dražen Ressler uputio je čestitku i dobrodošlicu pripadnicima 2. hrvatskog kontigneta iz misije ojačane prednje prisutnosti iz Litve i čestitao na vrhunski odrađenoj zadaći i na dostojnom predstavljanju pobjedničke Hrvatske vojske i RH u međunarodnom vojnom okruženju. Istaknuo je kako su postavljene zadaće kroz koje su prolazili u pripremi i u provedbi aktivnosti zahtijevale iznimnu volju, trud i odgovornost svakog pojedinca.

Svečani doček 2. hrvatskog kontingenta iz Republike Litve | Foto: HV

Zapovjednik 2. HRVCON-a satnik Robert Bajan je rekao kako su nakon šest mjeseci provedenih u misiji u Republici Litvi sve postavljene zadaće uspješno odrađene s iznimno motiviranim, obučenim i spremnim pripadnicima te kako je ostvarena suradnja s vojskama članicama NATO-saveza, među kojima se ističe suradnja na visokoj razini s vojskama Norveške, Nizozemske i s vodećom zemljom u misiji ojačane prednje prisutnosti  SRNjemačkom i vojskom SAD-a.

Uz Oružane snage RH, koja je u NATO-ovoj aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Litvi u Borbenoj grupi pod vodstvom  Njemačke sudjelovala sa 188 pripadnika, od kojih su glavninu snaga činili pripadnici mehanizirane satnije iz sastava 3. mehanizirane bojne “Pauci” Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, participirale su i oružane snage  Nizozemske,  Norveške,  Belgije,  Luxembourga, Francuske i zemlje domaćina Litve.

G.S.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here