Podijeli

Svečanom misom na otvorenom u samostanskom dvorištu u Virovitici, u nedjelju 16. kolovoza, proslavljen je Dan grada i svetkovina naslovnika župe i zaštitnika Virovitice, sv. Roka, objavio je Informativni centar Virovitica…

Predslavitelj fra Rozo Brkić u propovijedi je govorio o važnosti jedinstva i upućenosti jednih na druge, kao jedine vrijednosti kroz koje se čovjek može izgraditi u Bogu.
„Znate da uvijek govorim: ne prebiva Bog pod svodom naše prekrasne crkve. Svetohranište, mjesto gdje Bog prebiva, je svatko od nas. Zato vam želim da se uvijek iznova, u svom srcu, susrećete i s lijevima i s desnima u sebi, i sa onima koji su ljubomorni, zavidni i zločesti kao i sa onima u vama, kakvima vas Bog želi. Takvo želim da bude Svetohranište našeg srca i naše duše: da budemo ljudi koji ćemo ostaviti tragove milosrđa i praštanja“, rekao je propovjednik govoreći o obnovljenom svetohraništu u crkvi.

„I to ne zato jer je to najvažnije, nego zato da uvijek više gradimo sveto, istinsko, ljudsko i Božje zajedništvo, da se nikada međusobno ne dijelimo, nego da uvijek osjećamo da ne možemo jedni bez drugih, kakvi god da jesmo i kakva god uvjerenja imali. Hvala vam na svakoj vašoj molitvi i strpljenju“, dodao je.

Misi su nazočili brojni vjernici, predstavnici gradske i županijske vlasti sa suradnicima i predstavnici braniteljskih, kulturnih i vjerskih udruga i zajednica. Zbog epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom, nije bilo tradicionalne procesije ulicama grada.

Župnik fra Rozo Brkić, župni vikar fra Grgur Blažević i sakristan fra Davor Holi oprostili su se od vjernika i župe jer odlaze na nove službe u Kozari Bok, Ilok i Samobor.

Nakon mise, vjernici su uputili molitve sv. Roku te su se osobno oprostili od fratara, objavio je ICV.

L.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − sedam =