U Virovitici proslavljena svetkovina sv. Roka i Dan grada

ŽUPNA SVETKOVINA SV. ROKA I DAN GRADA U VIROVITICI
ŽUPNA SVETKOVINA SV. ROKA I DAN GRADA U VIROVITICI / FOTO: ICV/M. ROĐAK I M. LOVRENC
Podijeli

Svečanom misom na otvorenom u samostanskom dvorištu u Virovitici, u nedjelju 16. kolovoza, proslavljen je Dan grada i svetkovina naslovnika župe i zaštitnika Virovitice, sv. Roka, objavio je Informativni centar Virovitica…

Predslavitelj fra Rozo Brkić u propovijedi je govorio o važnosti jedinstva i upućenosti jednih na druge, kao jedine vrijednosti kroz koje se čovjek može izgraditi u Bogu.
„Znate da uvijek govorim: ne prebiva Bog pod svodom naše prekrasne crkve. Svetohranište, mjesto gdje Bog prebiva, je svatko od nas. Zato vam želim da se uvijek iznova, u svom srcu, susrećete i s lijevima i s desnima u sebi, i sa onima koji su ljubomorni, zavidni i zločesti kao i sa onima u vama, kakvima vas Bog želi. Takvo želim da bude Svetohranište našeg srca i naše duše: da budemo ljudi koji ćemo ostaviti tragove milosrđa i praštanja“, rekao je propovjednik govoreći o obnovljenom svetohraništu u crkvi.

„I to ne zato jer je to najvažnije, nego zato da uvijek više gradimo sveto, istinsko, ljudsko i Božje zajedništvo, da se nikada međusobno ne dijelimo, nego da uvijek osjećamo da ne možemo jedni bez drugih, kakvi god da jesmo i kakva god uvjerenja imali. Hvala vam na svakoj vašoj molitvi i strpljenju“, dodao je.

Misi su nazočili brojni vjernici, predstavnici gradske i županijske vlasti sa suradnicima i predstavnici braniteljskih, kulturnih i vjerskih udruga i zajednica. Zbog epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom, nije bilo tradicionalne procesije ulicama grada.

Župnik fra Rozo Brkić, župni vikar fra Grgur Blažević i sakristan fra Davor Holi oprostili su se od vjernika i župe jer odlaze na nove službe u Kozari Bok, Ilok i Samobor.

Nakon mise, vjernici su uputili molitve sv. Roku te su se osobno oprostili od fratara, objavio je ICV.

L.K.


Podijeli