U spomen na nesebičnu žrtvu branitelja i krvavog svetog Nikolu…FOTO/OPET SE ZAVIJORILA! Branitelji i djelatnici Odašiljača i veza podigli hrvatsku zastavu na Srđu!

Podsjetimo, 1991. Dubrovnik je bio komunikacijski odsječen od ostatka svijeta, a odašiljački objekt na Srđu je teško oštećen...

Foto: UBD
Podijeli

Dubrovnik – 6.12. 1991. – 6.12. 2022.

U Dubrovniku se obilježava 31. obljetnica obrane grada i Dan dubrovačkih branitelja. Naime, na Svetog Nikolu 6. prosinca 1991. godine, na ‘crni petak dubrovački’ u ranim jutarnjim satima srpsko-crnogorski i jna agresor je pokrenuo sveopći napad na Grad. U jednom danu život je izgubilo 19 civila i branitelja, a ranjeno je njih 60.

Sretan Dan grada i branitelja Dubrovnika!

U spomen na nesebičnu žrtvu branitelja i krvavog svetog Nikolu, ali i sjećanje na dan kada je pripadnik Specijalne jedinice Grof Darko Vukušić istaknuo bandjeru na brdu poviše Dubrovnika, jutros, na Dan dubrovačkih branitelja članovi Udruge branitelja Dubrovnika uz djelatnike Odašiljača i veza podigli hrvatsku zastavu na Srđu.

Podsjetimo, 1991. Dubrovnik je bio komunikacijski odsječen od ostatka svijeta, a odašiljački objekt na Srđu je teško oštećen.

Uz djelatnike OIV-a, hrvatska zastava tradicionalno je ponosno zavijorila na Srđu zahvaljujući članovima Udruge branitelja Dubrovnika: Đuru Šabadinu, Branimiru Petraku, Ivu Kvestiću, Marku Mujanu i Darku Vukušiću.

Poginuli su na današnji dan, pokušavajući spasiti druge

Na današnji dan, 06.12.1991., gaseći požar na hotelu Libertas u kojem su bile smještene izbjeglice, živote su izgubili vatrogasci Nino Mihočević, Andro Savinović i Teo Paskojević, pripadnici HRM-a Bruno Glanz i Ante Jablan te pripadnik HV-a Stjepan Salmanić.

dubrovnikinsider.hr

Danas su se u njihovu čast i spomen položeni vijenci i upalile svijeće. Vječna im hvala i slava. Počivali u miru Božjem.

Sretan Dan grada i branitelja Dubrovnika!

VEZANE VIJESTI

FOTO-VIDEO Na Svetog Nikolu u Dubrovniku…Zločini srpske, crnogorske i JNA vojske 6. prosinca 1991…U ranim jutarnjim satima srpsko-crnogorski agresor pokrenuo je sveopći napad na Dubrovnik!


Podijeli