U SPOMEN DANA HRVATSKE POBJEDE: Bivši pripadnik HVO-a trči iz Mostara u Knin! Za njega nema prepreka!

Aco Golo je kao pripadnik II. Gardijske brigade HVO-a sudjelovao u vojnim operacijama oslobađanja zapadne Bosne te Oluji...

Golo je krenuo u petak ujutro ispred središnjeg spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Mostaru, a njegov dolazak u Knin očekuje se sutra oko 16.00 sati.
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Za njega nema prepreke. Aleksandar Aco Golo odoljevao je kišama, vjetru, niskim temperaturama na svojim ultramaratonima koje je uvijek uspio do kraja istrčati u pratnji svoga sina.

Golu je u nekoliko navrata pratio i Braniteljski portal na njegovim dugim maratonima te bilježio foto i video dugačkih maratona koje je ovaj samozatajni 59 -godišnjak i duša od čovjeka trčao u raznim obljetnicama iz obrambenog Domovinskog rata.

Za Golu nikada nije predstavljalo problem loše vrijeme, snjeg, bura, kiša i velika hladnoća.

Ultramaratonac Aleksandar Aco Golo počeo je u petak maraton iz Mostara prema Kninu u spomen Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i uspješnog okončanja Vojnoredarstvene operacije Oluje u kojoj je i sam sudjelovao kao pripadnik Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Poznati mostarski maratonac Aleksandar Aco Golo trčao je svoj ultramaraton od Mostara do Sarajeva, u povodu svečanosti otkrivanja i blagoslova spomenika papi Ivanu Pavlu II. u Sarajevu.

Golo je krenuo u petak ujutro ispred središnjeg spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Mostaru, a njegov dolazak u Knin očekuje se sutra oko 16.00 sati.

On će se u Kninu priključiti sudionicima revijalne nogometne utakmice između veterana Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane koji će odigrati susret protiv pripadnika HV-a i MUP-a RH.

Prije polaska ultramaratonca, izaslanstva HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH te braniteljskih udruga položila su vijence i zapalile svijeće na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Mostaru.

Aco Golo je kao pripadnik II. Gardijske brigade HVO-a sudjelovao u vojnim operacijama oslobađanja zapadne Bosne te Oluji u kojoj je oslobođena Krajina. Kako su izvijestili iz HNS-a BiH, na obilježavanju Dana pobjede u nedjelju u Kninu sudjelovat će predstavnici veterana HVO-a koji će u postroju nositi stijegove postrojba koje su sudjelovale u osloboditeljskim operacijama, a svoju nazočnost je potvrdio i hrvatski član Predsjedništva BiH Drgan Čović.B.P./H

A.K.

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =