U Splitu umrla maturantica(17): Uspješno je reanimirali i smjestili na intenzivnu. Kažu da je imala koronu i od prije respiratorne smetnje

U Splitu je preminula maturantica za koju se nakon smrti utvrdilo da je pozitivna na korona virus, a njen cijeli razred je u izolaciji...

Podijeli

U Splitu umrla maturantica(17): Uspješno je reanimirali smjestili na intenzivnu. Kažu da je imala koronu i od prije respiratorne smetnje…

Adolescentica u dobi od 17 godina i 10 mjeseci primljena na hitni interni prijem na Križinama u Splitu zbog zastoja srca i disanja. Nakon uspješno provedene reanimacije smještena u jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti. Ona je imala pridružene kronične bolesti, a ustanovili smo da je bila Covid pozitivna, rekao je Veselin Škrabić, predstojnik klinike za dječje bolesti u Splitu, a povodom smrti splitske maturantice.

POGLEDAJTE VIDEO-24.sata– Presica o smrti maturantice u Splitu

Dodao je da su učinili sve da je spase.

Djevojka je, nastavila je dr. Branka Polić, pročelnica zavoda za intezivnu predijatriju, imala kronične bolesti, uključujući astmu.

– Njeno je liječenje nastavljeno u Zavodu za intenzivnu pedijatriju.

Nakon uspješne reanimacije, ona je stabilizirana, ali nažalost, došlo je do smrtnog ishoda, unatoč liječenju jučer u 14.45. Djevojka je imala svoje kronične bolesti, ali isto tako ne možemo zanemariti i činjenicu da je bila Covid pozitivna. Dakle, vjerojatno je do smrtnog ishoda došlo između ostalog zbog njenih kroničnih bolesti uz infekciju Covid 19 – rekla je.

Na pitanje hoće li biti obdukcije, rekla je da će zadnju riječ dati struka.

Kao službeni razlog smrti navodi zastoj rada pluća i srca, ali podsjeća da se ne može zanemariti da je djevojka bila pozitivna na Covid.

Na upit je li moguće da maturantica nije imala nikakve simptome korone prije nego je završila u bolnici, dr. Polić navodi da je moguće.

– Ono što je iz anamneze nama poznato je to da je to popodne dobila temperaturu. U subotu popodne je dobila simptome – dodala je.

D.K.


Podijeli