U Sisku počast žrtvama srpske odmazde zbog uspješne operacije Bljesak!…VIDEO…

Vojna lekcija srbima za sva vremena!...

screenshot
Podijeli

Prisjećajući se poginulih branitelja i civila, članovi obitelji poginulih, čelnici grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, te predstavnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, u Sisku su u utorak obilježili 23. obljetnicu vojno redarstvene akcije “Bljesak”.

Uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u sisačkom Parku Franje Tuđmana, te uz središnji križ na Gradskom groblju Viktorovac zapaljene su svijeće i položeni vijenci.

Prigodna je komemoracija održana i uz igralište HNK “Zmaj” u prigradskom naselju Novo Pračno, na mjestu gdje su 1. svibnja 1995. godine od neprijateljske granate poginula četvorica nogometaša i prijatelja tog kluba.

Naime, u znak agresorske srpske odmazde  za početak uspješne vojno redarstvene akcije “Bljesak”, pobunjeni su Srbi, zločinački s obližnjih banovinskih brda granatirali igralište na kojem se tada održavao tradicionalni prvosvibanjski nogomentni turnir.

U spomen na poginule, veterani tog kluba već 23. godinu organiziraju komemorativnu svečanost i memorijalni nogometni turnir “1, svibnja 1995”. Vijenci su također položeni uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima ispred mjesne škole u Novom Pračnu.H

Vojna lekcija srbima za sva vremena!

VIDEO 23 godine od Bljeska: Akcija je počela u 5:30, većina srpske vojske razbijena je u dva dana…Srbi su tada granatirali civilne objekte i gradove u znak odmazde, što je teški ratni zločin!

G.S.

 


Podijeli