U Segetu proslavljen blagdan Svih svetih hrvatskih mučenika.Naši branitelji su se s krunicom oko vrata borili protiv nadmoćnog neprijatelja.

Danas u našim molitvama zahvaljujemo braniteljima – onima koji su u Domovinskom ratu darovali svoj život kao mučenici. Naši branitelji su se s krunicom oko vrata borili protiv nadmoćnog neprijatelja...

Podijeli

Blagdan Svih svetih hrvatskih mučenika proslavljen je 5. kolovoza u istoimenoj crkvi u Seget Vranjici svečanim misnim slavljem koje je predvodio župnik Drvenika don Dražen Balić

U propovijedi don Dražen je istaknuo „kako je danas osamnaesta obljetnica crkve u Seget Vranjici koja je posvećena hrvatskim mučenicima, svima onima koji su kroz 14 stoljeća kršćanstva darovali svoj život oltaru Domovine“.

Danas u našim molitvama zahvaljujemo braniteljima – onima koji su u Domovinskom ratu darovali svoj život kao mučenici. Naši branitelji su se s krunicom oko vrata borili protiv nadmoćnog neprijatelja. Zavjetujmo se i mi da ćemo svaku večer u obitelji izmoliti barem jednu Gospinu krunicu za duše hrvatskih branitelja. Molimo Boga da nas učvrsti u vjeri u ovom virtualnom svijetu kako naša djeca ne bi zastranila u raznim iskušenjima. Dajmo im primjer kako bi postali ljudi koji će znati cijeniti i braniti teško stečenu slobodu“, zaključio je propovjednik.

Pred kraj misnog slavlja domaći župnik don Nikola Galov izmolio je odrješenje za duše hrvatskih mučenika koji su položili život na oltar Domovine. Zahvalio je don Draženu na poučnim riječima te svim vjernicima koji su svojom nazočnošću uveličali blagdansko slavlje na kojem je pjevao župni zbor pod ravnanjem s. Blagoslave Lončar.

L.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here