U PULI PROGLAŠEN DAN ŽALOSTI – ULJANIK U STEČAJU Preko 1000 radnika će dobiti otkaz!

To znači da je ugašena hrvatska brodogradnja...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastava na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena upravna tijela Grada Pule, trgovačka društava i ustanove kojim je Grad Pula vlasnik odnosno osnivač…

Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će obilježavanju Dana žalosti na način da će emitirati programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana.

Stečaj Uljanika imat će traumatične posljedice za cijelo hrvatsko gospodarstvo. Uljanik je stoljetni gospodarski i kulturni simbol Istre koji je pune 163 godine osiguravao egzistenciju tisućama obitelji.

Stečaj Uljanika predstavlja ogroman kulturni, gospodarski i emotivni gubitak za sve građane Pule zbog čega će u Puli će današnji dan biti proglašen Danom žalosti.

Jutros je nad Uljanikom proglašen stečaj. Vijest je to koja je odjeknula Hrvatskom, a šef Jadranskog sindikata Boris Cerovac komentirao je proglašenje stečaja nad Uljanikom. Poručio je kako se ništa drugo nije ni moglo očekivati jer je ‘država digla ruke’.

Vijest je to koja je odjeknula Hrvatskom, a šef Jadranskog sindikata Boris Cerovac komentirao je proglašenje stečaja nad Uljanikom. Poručio je kako se ništa drugo nije ni moglo očekivati jer je ‘država digla ruke’.

‘U 163 godine postojanja Uljanika njegovim vlasnikom je bilo nekoliko država, nažalost, ovoj državi brodogradilište nije bilo potrebno’, rekao je ogorčeno Cerovec i nastavio:

To znači da je ugašena hrvatska brodogradnja.

Vlada se potrudila da se takvo nešto dogodi’. Pojasnio je da se u iduća tri dana očekuje da sud objavi rješenje u stečaju nakon čega dolazi upravitelj koji će radnicima uručiti otkaze s opcijom odrađivanja otkaznog roka, javlja tportal. ‘Ja im preporučujem da odmah potpišu otkaze i prijave se na burzu kako bi barem dobili naknadu za nezaposlene, jer neće biti stečajne mase, neće se imati odakle naplatiti’, dodao je Cerovec. Uljanik Brodogradilište trenutno ima 1.118 radnika, od čega njih 1.058 u Puli, a 60 u Rijeci, a svima njima će biti uručen otkaz.

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + šest =