U Puli napadnut Tihomir Antić Đoni, pulski veteran Domovinskog rata: branio suprugu od napadača Romske manjine. A onda ih je došlo pet, šest…

Napadači su bili Romi..."NAŠAMARAO SAM JEDNOGA, PA DRUGOGA, A ONDA IH JE DOŠLO PET ILI ŠEST"...

Podijeli

Vijest koja nije popraćena u hrvatskim medijima onako kako bi trebala biti, a događaj koji se zbio prije dva dana u Puli prenosimo te se pridružujemo i dajemo potporu hrvatskim braniteljima koji su digli svoj glas protiv ovog nemilog slučaja napada na suprugu hrvatskog branitelja i njega samog…Napadači su bili Romi…

Braniteljski portal proziva nadležne institucije da preispita ovaj nemili događaj kojeg su glavni vinovnici Romi, koji po tvrdnjama branitelja služe za potporu i glasove IDS-u, dok im se za uzvrat daju neke od povlastica vezane za njihove poslove.

S obzirom da su napadači pripadnici romske manjine, branitelji su istaknuli i da se u Puli na neki način štite Romi jer donose glasove na izborima.

Tihomir Antić Đoni, veteran i dragovoljac Domovinskog rata ispričao je na konferenciji za novinare još neke detalje vezane za incident u kojem ga je grupa muškaraca prije nekoliko dana pretukla na križanju Kranjčevićeve i Marulićeve ulice u Puli…

Ustvrdio je da je uspio svladati dvojicu napadača koji su napali njegovu ženu i govorili joj prostote. Potom su oni otišli po “pojačanje” i na koncu su ga istukli.

“Našamarao sam jednoga, pa drugoga. Kad su stigli ostali pokušao sam blokirati napad koliko sam mogao, ali su me uspjeli savladati”, rekao je Antić Đoni.

Dodao je da je na ulicu istrčao skupa sa sinom, a nakon što su muškarci počeli vrijeđati ženu. Tvrdi da je napadnut i sin. Ne zna je li napadača bilo pet ili šest.

Antić je član Istarske udruge dragovoljaca Domovinskog rata, koja je danas izrazila ogorčenost što im se oko ovog problema nisu pridružile ostale braniteljske udruge. Također su razočarani što gradonačelnik Boris Miletić nije kontaktirao žrtvu, kao ni udruge civilnog društva, prenosi glasistre.

“Ako se ne poduzme nešto – branitelji će se sami organizirati i problem riješiti na svoju ruku”, rekao je predsjednik Udruge Vladimir Gašparini. Na pitanje na što točno misli i kako će to riješiti problem na svoju ruku, nije precizirao.

S obzirom da su napadači pripadnici romske manjine, branitelji su istaknuli i da se u Puli na neki način štite Romi jer donose glasove na izborima.

Braniteljski portal ovim putem poziva Udruge hrvatskih branitelja i gospodina Tihomira Antića Đonija- da nam se jave na email; kontakt@braniteljski-portal.com

T.H.


Podijeli