U POŽEŠKOJ VOJARNI Obilježena 28. obljetnica osnutka Dočasničke škole „Damir Tomljanović Gavran“

Tijekom svečanosti djelatnicima su uručena promaknuća, nagrade i pohvale...

U vojarni "123. brigade HV" u Požegi u četvrtak, 22. listopada 2020. godine obilježena je 28. obljetnica ustrojavanja Dočasničke škole "Damir Tomljanović Gavran" Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" | Foto: DŠ/M. Jalšovec
Podijeli

U vojarni „123. brigade HV“ u Požegi obilježena je 28. obljetnica ustrojavanja Dočasničke škole „Damir Tomljanović Gavran“ Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“…

Na svečanosti su nazočili izaslanik zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta brigadir Ivica Pejaković, zamjenik zapovjednika Dočasničke škole pukovnikGoran Ozanjak, zapovjednik Bojne za temeljnu obuku pukovnik Ivica Markanjević, Prvi dočasnik HVU-a časnički namjesnik Denis Nikolaš te djelatnici i polaznici škole.
Izaslanik zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta, brigadir Ivica Pejaković tom prigodom naglasio je nemjerljiv doprinos Dočasničke škole u provedbi vizije sveobuhvatnog sustava izobrazbe i obuke vojnika i dočasnika. Kroz sustav slijedno-rastuće izobrazbe kao važne sastavnice profesionalnog vođenja i razvoja svakog pojedinca, osigurana je kontinuirana i kvalitetna izobrazba dočasničkog osoblja. Time je stvoren organiziran sustav u skladu s potrebama i zahtjevima Hrvatske vojske, ali i NATO partnera.

Zamjenik zapovjednika Dočasničke škole, pukovnik Goran Ozanjak govorio je o povjesnici Dočasničke škole. Posebno je spomenuo ime stožernog brigadira Damira Tomljanovića Gavrana po kome je škola dobila i ime, a sjećanje i uspomenu posvetio je i pripadniku Dočasničke škole, bojniku Tihomiru Klobučaru koji je svoj život položio na oltar domovine tijekom operacije “Oluja”.

Tijekom svečanosti djelatnicima su uručena promaknuća, nagrade i pohvale, priopćio je MORH..

M.M..


Podijeli