U napuštenoj kući spolno općio s djevojčicom, ostala je trudna…prijeti mu do 15.godina zatvora…

Stavlja mu se na teret da je u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona naveo djevojčicu u napuštenu kuću te joj zaprijetio, nakon toga je imao spolni odnos s njom...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Muškarac je priznao da je počinio kazneno dijelo, no branio se da je mislio da žrtva ima više od 15 godina. Sud mu je odbio žalbu i naredio pokretanje postupka. Prijeti mu 15 godina zatvora, donosi 24.sata.

Županijski sud u središnjoj Hrvatskoj pokrenuo je istragu protiv muškarca kojeg sumnjiče da je dvaput imao spolni odnos s djevojčicom koja je ostala trudna. Prema rješenju u provođenju istrage, muškarca terete za kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina i za teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

Stavlja mu se na teret da je u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona naveo djevojčicu u napuštenu kuću te joj zaprijetio, nakon toga je imao spolni odnos s njom.

Nekoliko tjedana kasnije na istom se mjestu i na isti način po drugi put imao spolni odnos s djevojčicom, nakon čega je ona ostala trudna.

Muškarac je priznao da je počinio kazneno dijelo, no branio se da je mislio da žrtva ima više od 15 godina. S obzirom na priznanje, u žalbi sudu iznio je kako smatra da ‘nije potrebno provoditi istragu i prikupljati daljnje dokaze i podatke, osobito one koji nisu sporni’.

Prijeti mu do 15 godina zatvora

– U zakonu je određeno da će se u istrazi prikupiti dokazi i podaci potrebni da bi se moglo odlučiti hoće li se podignuti optužnica ili obustaviti postupak, pa je pozivanje osumnjičenika na moguće daljnje traumatiziranje žrtve i njezine uže obitelji potpuno neosnovano s obzirom na primarni cilj istrage – obrazložio je sud, odbacujući osumnjičenikovu žalbu.

Prijeti mu od 3 do 12, odnosno 15 godina zatvora, ovisno o tome kako će njegovo djelo tužiteljstvo okarakterizirati, a sve pod uvjetom da u sudskom postupku za to bude i osuđen.

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − sedamnaest =