U Kini uhićen biskup i sedmero svećenika. Uhićeno i deset bogoslova…

Papa Franjo je u nedjeljnom nagovoru 23. svibnja pozvao na molitvenu blizinu katolicima u Kini...

Foto: Shutterstock
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

twitter

U apostolskoj prefekturi Xinxiang u kineskoj pokrajini Hunan uhićeni su biskup Joseph Zhang Weizhu (63), sedmorica svećenika i desetorica bogoslova, izvijestila je vatikanska agencija Asianews protekloga vikenda, prenosi Kathpress.

foto-twitter

Prema medijskom izvješću na koje se agencija poziva, u višednevnoj operaciji sudjelovalo je najmanje stotinu policajaca. Budući da Kina ne priznaje tu apostolski prefekturu, aktivnosti njezinih svećenika i laika smatraju se nezakonitima.

Godine 2018. sklopljen je Privremeni sporazum između Svete Stolice i Narodne Republike Kine o imenovanju biskupa, koji je produžen u listopadu 2020. Kritičari sporazuma smatraju da se otad pogoršalo stanje katolika u Kini te je sve jači pritiska na pripadnike Podzemne Crkve, navodi austrijska katolička agencija.

Policija je pretresla sjemenište u Hebeiju i uhitila 18 ljudi u znak udara na vjersku slobodu

Katolički medij AsiaNews izvijestio je da je najmanje 100 policajaca okružilo malu tvornicu u kojoj se nalazilo sjemenište…Nakon uhićenja, tvornica je zatvorena, a njezinog direktora odvela je i policija.

asianews.it

Papa Franjo je u nedjeljnom nagovoru 23. svibnja pozvao na molitvenu blizinu katolicima u Kini u povodu blagdana Blažene Djevice Marije, Pomoćnice kršćana i nebeske zaštitnice Kine, 24. svibnja: „Majka Gospodinova i Majka Crkve posebno se pobožno časti u svetištu Sheshan u Šangaju i revno joj se mole kršćanske obitelji u kušnjama i nadama svakodnevnog života.

Kako je dobro i koliko je potrebno da članovi obitelji i kršćanske zajednice budu sve više ujedinjeni u ljubavi i vjeri! Na taj način roditelji i djeca, bake i djedovi, djeca, pastiri i vjernici mogu slijediti primjer prvih učenika koji su na svetkovinu Duhova bili jednoglasni u molitvi s Marijom iščekujući Duha Svetoga. Stoga vas pozivam da usrdnom molitvom pratite vjernike kršćane u Kini, našu predragu braću i sestre, koje nosim duboko u svom srcu. Neka ih Duh Sveti, protagonist poslanja Crkve u svijetu, vodi i pomaže im da budu nositelji blagovijesti, svjedoci dobrote i milosrđa i graditelji pravde i mira u svojoj domovini.

L.K.Vezane vijesti; 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri × tri =