Podijeli

Danas je u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman sletio još jedan zrakoplov na izravnom letu iz Šangaja-Kina sa 58 tona medicinske opreme, što je nastavak kontinuirane dostave zaštitne opreme i opskrbe hrvatskog zdravstvenog sustava u borbi protiv epidemije koronavirusa, priopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske…

Najvećim dijelom radi se o opremi koju je Hrvatska nabavila od državnih kompanija MEHECO i Sinopharm. Letom je dopremljena i donacija splitske tvrtke Deltron i njihovih kineskih partnera, tvrtke Gree Electric Appliances Inc., koja je namijenjena Kliničkom bolničkom centru Split i Domu zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.
Uz koordinaciju Ureda predsjednika Vlade, Veleposlanstvo RH u Pekingu, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ministarstvo zdravstva nastavljaju s nabavom zaštitne opreme sličnim letovima i u sljedećim danima i tjednima.
Dosad je u Hrvatsku pristiglo 248 tona raznog materijala iz Kine, zemlje iz koje je pandemija koronavirusa krenula na svoj globalni put smrti i straha po cijelom svijetu…
O kakvoj se točno opremi radi i gdje će sve te tone (248 tona materijala!) biti raspoređene, koliko to košta poreske obveznike Hrvatske i još transparentnih detalja, ne može se pronaći na Vladinoj mrežnoj kao mi drugim web stranicama.
Ovo su ogromne količine navodno medicinskih i ostalih pomagala- da bi sve to tek onako prošlo “ispod radara”. Za nadati se je da će Vlada transparentno na svojoj mrežnoj stranici dati detaljan opis onog što je pristiglo iz Kine i gdje je sve te tone materijala Vlada rasporedila.

G.S.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 2 =