U Hrvatsku dopremljeno još 86 tona medicinske opreme…Sveukupno oko 500 tona opreme iz Kine stiglo je u Hrvatsku…

Oprema je pretovarena i prevezena u logistički centar Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH u Jastrebarskom..

Foto-/civilna-zastita.gov.hr
Podijeli

Rano jučer u Međunarodnu zračnu luku Zagreb – Franjo Tuđman sletio je sedmi po redu zrakoplov SF Airlines na izravnom letu iz Šangaja za Zagreb. Njime je dopremljeno oko 86 tona zaštitne opreme koja je potrebna hrvatskom zdravstvenom sustavu i ostalim službama tijekom epidemije koronavirusa…

U Hrvatsku dopremljeno još 68 tona medicinske opreme…Gdje sve ide i komu se daje, dosad pristigle 300 tona medicinske opreme?

Radi se ujedno i o posljednjoj pošiljci na izravnim letovima iz Kine za Hrvatsku za sada. U nastavku osiguranja opskrbljenosti zdravstvenog i ostalih sustava zaštitnom opremom planirana je doprema kopnenim i morskim putem.

/civilna-zastita.gov.hr

Na današnjem letu stigla je oko 80 tona količina dezinficijensa i maski koje je Hrvatska kupila od tvrtke Sinopharm te oko 6 tona donacija. Letom je dopremljena vrijedna donacija mehaničkih ventilatora, testova na koronavirus te maski i vizira Zaklade Alibaba i Zaklade Jack Ma. Radi se o donaciji koja je dio niza sličnih inicijativa dviju zaklada da se dijelovima svijeta pogođenima epidemijom osigura pomoć. Zaklade se također bave financiranjem istraživanja i razvoja cjepiva kako u Kini, tako i na Peter Doherty Institute for Infection and Immunity u Melbourneu i Columbia University u New Yorku.

Oprema je pretovarena i prevezena u logistički centar Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH u Jastrebarskom.

Letom su, među ostalim, dopremljene i donacija tvrtke MEHECO Klinici za infektivne bolesti „dr. Fran Mihaljević“, pokrajine Zhejiang prijateljskoj Istarskoj županiji, donacija Stožeru civilne zaštite inicijative CitizenGO te g. Caija Yua, poduzetnika zaslužnog za otvaranje franšize zagrebačkog Muzeja iluzija u Šangaju, objavio je civilna-zastita.gov.hr.

T.H.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here