U Hrvatsku dopremljeno još 68 tona medicinske opreme…Gdje sve ide i komu se daje, dosad pristigle 300 tona medicinske opreme?

Izravnim letom iz Šangaja u subotu je oko 13 sati u zagrebačku zračnu luku dopremljena dodatna količina zaštitne opreme, sveukupno dosad 308 tona... 

https://www.koronavirus.hr/u-hrvatsku-dopremljeno-jos-68-tona-medicinske-opreme/523
Podijeli

Izravnim letom iz Šangaja u subotu je oko 13 sati u zagrebačku zračnu luku dopremljena dodatna količina zaštitne opreme, sveukupno dosad 308 tona…

Jučerašnjim letom kargo kompanije SF Airlines dopremljeno je oko 68 tona, i to dezinficijensa, rukavica, naočala, odijela i nazuvaka.

Letom je dopremljeno i nekoliko vrijednih donacija, i to dva mehanička ventilatora koje je Hrvatskoj donirala kompanija CIMM Group, zaštitne maske koje je donirala Trip.com Group Limited, najveća turistička online platforma na svijetu koja je zaslužna za dolazak brojnih kineskih turista u Hrvatsku te donacije kineskih gradova prijatelja hrvatskim partnerima: grada Yanchenga Čakovcu, grada Nanchanga Splitu i grada Sanye Dubrovniku, donosi koronavirus.hr.

Ogromna je to količina medicinske oprema da se ne bi na mrežnim stranicama javno i transparentno građanima RH pojasnilo koja je točno oprema dopremljena i u koje svrhe. Koliko je kojem gradu ili županiji te opreme podijeljeno te da se građane ne dovodi u sumnju da se nekima dijeli a nekima ne.

Postoji nekoliko mrežnih stranica Vlade RH na kojima se sve to može pobrojati i objaviti te na taj način otkloniti svaku sumnju građana koji po društvenim mrežama na široko pišu o tom da ta oprema možda “ide negdje u nekakve druge svrhe”. Transparentna i javna objava je jedini ispravan odnos i komunikacija Vlade i hrvatskih građana i mnogih zdravstvenih ustanova. Za nadati se je da će sve to i biti javno obznanjeno, upravo zbog stalnog naglašavanja transparentnog rada i djelovanja ove Vlade.

M.M.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here