U Hrvatskoj danas 85 novih slučajeva. U Zagrebu 39 novozaraženih, teretane i noćni klubovi potencijalna žarišta…

U Hrvatskoj danas 85 novih slučajeva. U Zagrebu 39 novozaraženih, teretane i noćni klubovi potencijalna žarišta...

Podijeli

U posljednja 24 sata zabilježeno je 85 novih slučajeva pa je do sada ukupno zabilježeno 2.624 osoba pozitivnih na Covid-19. Dosad se oporavilo 2.152 osoba. Preminulo je stotinu i sedam osoba. Još su 54 osobe na liječenju. Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas je 368…

U Hrvatskoj je danas zabilježeno 85 novih slučajeva zaraze. U Zagrebu je zaraženo više od 30 ljudi, u Osječko-Baranjskoj županiji 29, nove slučajeve bilježe i Virovitičko-podravska županija, Istarska, Vukovarsko-srijemska i Splitsko-dalmatinska.

Nacionalni stožer je objavio kako je u Hrvatskoj danas zabilježeno 85 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Oboljeli su iz sljedećih županija: Grad Zagreb (42), Međimurska (1), Osječko-baranjska (20), Primorsko-goranska (2), Sisačko-moslavačka (4), Splitsko-dalmatinska (7), Virovitičko-podravska (1), Vukovarsko-srijemska (3), Zadarska (1) i Zagrebačka (4).

Do sada je testirano 76.624 osobe, od toga 1.187 u posljednja 24 sata.

Među novozaraženima je veći broj mladih, kazala je Šikić te istaknula kako nije samo jedan noćni klub žarište, već više njih te ističe kako nije problematično mjesto, već ponašanje koje pospješuje rizik od zaraze.

Od 39 novozaraženih, 16 ih se zarazilo u noćnim klubovima, a imamo i slučajeve zaraze u teretanama, kazala je Šikić sa Andrije Štampara.

“Teretane su potencijalno novo žarište”, rekla je.

Noćas je proveden nadzor u 11 noćnih klubova i ni u jednom nije uočeno kršenje mjera.

Trenutno je potvrđeno ukupno 2.624 osobe zaražene koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježeno je 85 novih slučajeva.

2.152 osoba se oporavilo. Nema pacijenata na respiratoru, a bolnički se liječi 54 osobe.

Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas je 368.

Preminulo je stotinu i sedam osoba.

Do sada je testirano 76.624 osobe, od toga 1.187 u posljednja 24 sata.

U petak, 26. lipnja, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o kontroli pridržavanja Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 u ugostiteljskoj djelatnosti noćnih klubova.

24.6. Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je dvije odluke:

Ovim odlukama produžen je postojeći režim prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske do 30. lipnja 2020. godine, omogućena je uspostava željezničkog i cestovnog međunarodnog javnog prometa uz pridržavanje preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te je za djelatnost trgovine ukinuta zabrana rada blagdanima i neradnim danima, što znači da je omogućeno uspostavljanje radnog vremena kao i prije proglašene epidemije bolesti COVID-19, ali i dalje uz obveznu primjenu protuepidemijskih mjera i pridržavanje svih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, donosi koronavirus.hr.

screenshot-koronavirus.hr

Podijeli