U Dalju „nema nikoga“, a za Knin – „gužva“!…Srbi nisu imali milosti. One koji su preživjeli ovaj napad na mjestu su ubili, a stanovništvo protjerali!

Srbi nisu imali milosti. One koji su preživjeli ovaj napad na mjestu su ubili, a stanovništvo protjerali...

Podijeli

Sva je pažnja, politička i medijska, uperena prema 25. obljetnici Vojno – redarstvene operacije Oluja u Kninu, tj. hoće li,  ili ne, 5. kolovoza, tamo biti nazočan i neki predstavnik Srba, kao da je to najvažnija stvar na svijetu, poglavito za stradalnike hrvatskog obrambenog i pobjedničkog Domovinskog rata. Međutim, oko obilježavanja 29. obljetnice (1. kolovoza 2020.) teškog i stravičnog srpskog ratnog zločina u Dalju i progona stanovnika Erduta i Aljmaša, nije bilo „gužve“, pa ni pitanja- jesu li trebali ili ne i u Dalj doći i predstavnici Srba?…

A u Dalju se dogodio masakr hrvatskih policajaca i stanovništva. Srbi su napali policijsku postaju, a Hrvati su se junački branili  kako su znali i umjeli. Na kraju, 20 hrvatskih policajaca je ubijeno, 15 pripadnika Zbora narodne garde (ZNG) i četiri člana Civilne zaštite. Samo jedan policajac je preživio.

Svi smo bili u strahu i izbezumljeni. Nisam ni svoju torbu uspjela spakovati. Bježanje Hrvata pred srpskom najezdom iz Dalja, Aljmaša i Erduta

Srbi nisu imali milosti. One koji su preživjeli ovaj napad na mjestu su ubili, a stanovništvo protjerali.

Na Županijskom sudu u Osijeku vodio se kazneni postupak protiv ratnog zločinca Željka Čižmića. On je bio jedini (!)  okrivljenik za jezive zločine u Dalju. (Gdje su bili ostali?) Suđenje je trajalo i trajalo, dok  nije krajem prosinca 2011. objavljena presuda.

Da pukneš od smijeha!

Proglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine i deset (10) mjeseci!

A hrvatski branitelj Veljko Marić u Beogradu je dobio 12 godina strogog zatvora za nedokazano ubojstvo jednog srpskog civila! Itd. i tako redom.

Bježanje Hrvata na šlepu preko rijeke pred velikosrpskim agresorom u Dalju, Aljmašu-Erdutu-Nisu uspjeli ponijeti ništa sa sobom

Ne, sve to i tome slično, očito, nije važno. Naime, već je i „glupo“ postavljati pitanje: kada će netko odgovarati za srpske i ine zločine u vrijeme Domovinskoga rata?  Najvažnije je hoće ili ne će predstavnik Srba (ili bolje rečeno Milorada Pupovca) biti nazočan na obljetnici u Kninu!

A  na kninskoj tvrđavi čitat će se ni manje ni više nego 238 imena poginulih hrvatskih branitelja u Oluji, ali  ne i imena njihovih krvnika.

Zemljo, otvori se!

Autor / Mladen PavkovićVezane vijesti;

KOLOVOZ 1991., STRAVIČNO ETNIČKO ČIŠĆENJE ISTOČNE SLAVONIJE – DALJ, ERDUT ALJMAŠ…


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here