U Crnoj Gori osvanuli natpisi grafiti na kojima se Bošnjacima prijeti Srebrenicom…

Prema popisu iz 2011. u Pljevljima živi oko četiri tisuće Bošnjaka...

Foto-Facebook
Podijeli

Islamska zajednica u Crnoj Gori  je na Facebooku objavila fotografiju natpisa “Poleteće crna ptica -Pljevlja bit će Srebrenica”… Na objavljenim fotografijama se vide i razbijeni prozori na prostorijama islamske zajednice…

Foto-Facebook

Prema popisu iz 2011. u Pljevljima živi oko četiri tisuće Bošnjaka.

Prosrpska koalicija, jedan od pobjednika parlamentarnih izbora u nedjelju, za incident optužuje “Đukanovićeve službe sigurnosti“ i tvrdi da se radi o pokušajima odlazeće vlasti da “zlokobnim provokacijama u mješovitim sredinama naruše međunacionalne i međukonfesionalne odnose“.

Na izborima u Crnoj Gori većinu je osvojila prosrpska koalicija “Za budućnost Crne Gore“, koja je uz pomoć dviju građanskih koalicija s vlasti nakon 30 godina smijenila Demokratsku partiju socijalilsa predsjednika države Mila Đukanovića.

Srpska parvoslavna crkva, koja podržava koaliciju “Za budućnost Crne Gore” prioćila je da je kamenovanje Islamske zajednice u Pljevljima izazvalo “neizmjernu tugu u našem srcu kao i svakom pravoslavnom kršćaninu”.

Policija je priopćila da radi na otkrivanju počinitelja, a lokalni tužitelji su priopćili da će ih procesuirati u kratkom roku.

Glasnogovornica Europske komisje Ana Pissonero napisala je na Twitteru kako “EK očekuje smirenost, suzdržanost, inkluzivni politički dijalog u Crnoj Gori, kao i poštovanje vrijednosti Europske unije“.

Dodala je da Bruxelles pomno prati politička kretanja nakon izbora u Crnoj Gori i očekuje da nova vlaa nastavi stabilan put zemlje prema EU-u.

POSJETA REISA ISLAMSKE ZAJEDNICE PLJEVLJIMA

Pljevlja – Danas je u posjeti Medžlisu IZ-e Pljevlja boravio reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić. Razlog ove posjete je trenutna situacija u Pljevljima gdje su u nekoliko navrata na meti ciljanih napada bili muslimani ovog grada I njihova imovina. Jutros je, također, i upravna zgrada ovog Medžlisa bila na meti vandala.

Foto Facebook

Reis IZ-e u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić se u neposrednom razgovoru sa članovima Medžlisa, te glavnim imamom I predsjednikom upoznao o detaljima nasrtaja na imovinu IZ-e i njenih članova u proteklim događajima koji su proizvod nesmotrenih i organizovanih slavlja izborne pobjede.

On je imao priliku da se neposredno upozna sa situacijom džematlije Emira PIlava koji je žrtva fizičkog nasrtaja u nekoliko navrata I koji ozbiljno razmišlja o napuštanju Crne Gore. Isto tako sastao se i sa Asimom Ajanovićem na čijem lokalu su ispisane poruke “Selite se Turci” sa znakom krsta i četiri slova s. Na njegovu kuću je pucano sa magistrale i o tome je obaviješten CB Pljevlja.

Foto-Facebook

On je svim muslimanima Pljevalja poručio da ovu tešku političku i bezbjednosnu situaciju prebrode na civilizovan način I da ne nasjedaju na provokacije političkih eksponenata.

Reis Fejzić je kazao da muslimani Pljevalja ne smiju biti predmet iseljavanja niti matrica etničkog čišćenja nalik onom s početka devedesetih godina te da država Crna Gora mora stati u njihovu zaštitu.

H.H.


Podijeli