U Beogradu već četvrti dan traje potraga za nestalim Splićaninom(27), policija cijelu noć pretraživala rijeku. Matejev otac: “Ne dolazi u obzir da bi pao u rijeku i da bi to bila okolnost koja može dovesti do tragičnog slučaja”

"Molim samo da bilo tko tko nešto zna da dojavi. Neću otkriti tko je to rekao", vapaj je Matejevog oca.
Podijeli

U Beogradu već četvrti dan traje potraga za Splićaninom Matejem Perišem koji je s društvom tamo otišao slaviti Novu godinu. Svaki trag gubi mu se 31. prosinca u pola tri ujutro u jednom od noćnih klubova uz Savu…

Iako su se pojavile razne informacije, poput onih da je viđen u gradu, još uvijek se ne zna gdje je. Brodovi su cijelu noć pretraživali rijeku, a potraga za 27-godišnjim Splićaninom nastavljena je u jutros.

Nenad Periš, mladićev otac, stigao je jučer u Beograd, i rekao je kako još ne zna što se dogodilo.

“Ono što imam su informacije od njegovih prijatelja, ništa nije ukazivalo na to da se ovakav ishod može očekivati”, rekao je.

“Oni su sjedili u tom lokalu, prije su bili na večeri. Mladi ljudi, u dva sata su se družili uz piće, uz razgovor, kao mladi ljudi koji su završili fakultete. U jednom momentu on se digao i krenuo prema izlazu i oni ga više nisu našli”, ispričao je otac i dodao kako policija vrlo ozbiljno radi na slučaju, a danas će se naći s istražiteljima.

“Matej je trenirao vaterpolo, bio je izrazito jak momak, sportaš, nepušač… Mislim da apsolutno to njegovo stanje i njegova kondicija, znanje o plivanju i vještine – ne dolazi u obzir da bi pao u rijeku i da bi to bila okolnost koja može dovesti do tragičnog slučaja”, rekao je Periš.

Policijska potraga traje već tri dana, ali obitelj ne gubi nadu.

“Vrijeme prolazi, on se ne javlja. Nisam izgubio nadu. Ali kao roditelj naravno da mi prvo pada na pamet ono što je najgore, tako da sam u nekom razmišljanju… Samo želim da ga nađu”, kaže otac koji je zahvalan srbijanskom MUP-i hrvatskom veleposlanstvu na reakcijama i svemu što su do sad napravili.

Svoje nade polaže u informacije.

“Svaka informacija, bilo to s kamere, bilo dojava građana, bilo koga, očekujem da bi mogla napraviti mozaik i da se dovede do konačnog rješenja ovog strašnog trenutka za mene i moju obitelj”, rekao je Periš i zamolio sve građane Srbije i sve koji nešto znaju da se jave, makar i anonimno.

“Molim samo da bilo tko , tko nešto zna da dojavi. Neću otkriti tko je to rekao”, vapaj je Matejevog oca.

Blic javlja kako je kasno sinoć u potragu krenula i Mreža za opasnost Srbije koja je baterijskim lampama pretraživala područje Ušća. Policija pak pretražuje rijeku sa dva brodića.

Matejev otac Nenad ima i dvije kćeri koje su, kako je rekao, potresene cijelim slučajem.

“Rekle su mi: ‘Tata, idi, nađi ga.’ Plan je čekati i moliti Boga, ostat ću kako bih pomogao istražnim organima koliko god to mogu”, rekao je u izjavi za Blic.


Podijeli