U 48. godini života Iznenada preminuo Renato Vrbičić, šibenski vaterpolski olimpijac…

Renato Vrbičić, poznati hrvatski vaterpolist, osvajač medalje na Olimpijskim igrama, umro je jutros od posljedica srčanog udara, doznajemo iz Vaterpolo kluba Solaris, gdje je radio kao trener...

Bivsi hrvatski vaterpolo reprezentativac Renato Vrbicic. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Podijeli

– Nažalost točno je. Meni su javili jutros u 6,30 sati. Izgleda da je u pitanju zatajenje srca što zapravo nije rijedak slučaj kod vaterpolista – kazao nam je Tomislav Perak, predsjednik Vaterpolo kluba Solaris.

Renato Vrbičić osvajač je srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine. U to je doba bio je neizostavan dio udarne sedmorke budući da je bio prvi sidraš Barakuda.

Osim u Vaterpolo klubu Solaris, Vrbičić je igrao za splitski Jadran i zagrebačku Mladost s kojima je poosvajao sve europske trofeje. Igrajući za Jadran 1991. i 1992. godine je osvojio tadašnji Kup prvaka Europe, današnju Ligu prvaka, a pod kapicom Mladosti osvojio Kup pobjednika kupova 1999. godine te Kup LEN 2001. godine. Bio je i trostruki prvak Hrvatske; s Mladosti 1997, 1999. i 2002, te osvajač Hrvatskog kupa sa Žapcima 1998. i 1999. godine, piše sibenik.in .

Pred kraj igračke karijere igrao je u Italiji za Cataniu i Civitavecchiu, a svoju posljednju sezonu odigrao u svom Šibeniku. Od 2015. godine trener je vaterpolista šibenskoga Solarisa.

Vrbičić je i bivši vlasnik kafića Moby Dick na šibenskoj rivi.

Proslavljeni šibenski vaterpolist preminuo je u ranim jutarnjim satima u utorak u svom domu u Šibeniku u 48. godini života.

A.K.

 


Podijeli

Comments are closed.