Podijeli

– Nažalost točno je. Meni su javili jutros u 6,30 sati. Izgleda da je u pitanju zatajenje srca što zapravo nije rijedak slučaj kod vaterpolista – kazao nam je Tomislav Perak, predsjednik Vaterpolo kluba Solaris.

Renato Vrbičić osvajač je srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine. U to je doba bio je neizostavan dio udarne sedmorke budući da je bio prvi sidraš Barakuda.

Osim u Vaterpolo klubu Solaris, Vrbičić je igrao za splitski Jadran i zagrebačku Mladost s kojima je poosvajao sve europske trofeje. Igrajući za Jadran 1991. i 1992. godine je osvojio tadašnji Kup prvaka Europe, današnju Ligu prvaka, a pod kapicom Mladosti osvojio Kup pobjednika kupova 1999. godine te Kup LEN 2001. godine. Bio je i trostruki prvak Hrvatske; s Mladosti 1997, 1999. i 2002, te osvajač Hrvatskog kupa sa Žapcima 1998. i 1999. godine, piše sibenik.in .

Pred kraj igračke karijere igrao je u Italiji za Cataniu i Civitavecchiu, a svoju posljednju sezonu odigrao u svom Šibeniku. Od 2015. godine trener je vaterpolista šibenskoga Solarisa.

Vrbičić je i bivši vlasnik kafića Moby Dick na šibenskoj rivi.

Proslavljeni šibenski vaterpolist preminuo je u ranim jutarnjim satima u utorak u svom domu u Šibeniku u 48. godini života.

A.K.

 


Podijeli

2 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dva × četiri =