TUŽNA VIJEST POTRESLA JE HRVATSKI JUG: PREMINUO JE MARKO POTREBICA, ISTINSKI HEROJ DOMOVINSKOG RATA

Tužna vijest potresla je hrvatski jug, a i šire od toga. U svojoj 66. godini preminuo je Marko Potrebica...

Podijeli

Tužna vijest potresla je hrvatski jug, a i šire od toga. U svojoj 66. godini preminuo je Marko Potrebica…

Tuguje njegova obitelj, ali i ona šira: hrvatski branitelji i svi oni koji su ga iznimno poštovali i znali tko je bio Marko, istinski heroj Domovinskog rata.

Pukovnik HV Marko Potrebica bio je zapovjednik lokalne policije, heroj Čepikuća, u kojima je proveo 53 dana. Bio je i jedan od glavnih aktera slavne bitke koja se na tom području dogodila 1. listopada 1991. Nakon Čepikuća, djelovao je u Pukovniji Kralj Tomislav.

Bio je Marko dobar i pošten čovjek, to će reći svi oni koji su ga poznavali. Uvijek spreman za razgovor, šalu, savjet, čak i u svojim posljednjim danima. Čak i tada, iako nesiguran na nogama, dolazio je odati počast onima koji su pali za domovinu.

Nije se bojao živjeti, boriti, a nije se bojao ni umrijeti. Kazao je da ide doma….

Nikada nije zaboravio Domovinski rat ni one koji su uz njega branili dom.

Nećemo zaboraviti ni mi.

Posljednji ispraćaj bit će sutra, 1. veljače u 15 sati na groblju svetog Martina u Čepikućama.

Redakcija portala Dubrovnik INsider izražava svoju najiskreniju sućut obitelji i prijateljima povodom smrti heroja Domovinskog rata, gospara Marka Potrebice.

Počivao u miru Božjem. Neka mu je vječna slava i hvala.

Župan Nikola Dobroslavić uputio je izraze sućuti povodom smrti dragovoljca Domovinskog rata i ratnog zapovjednika pričuvne policije Čepikuće Marka Potrebice.

‘Napustio nas je domoljub i istaknuti ratnik iz Domovinskog rata Marko Potrebica.

Uvijek ga je krasila ljubav prema Hrvatskoj, a na početku velikosrpske agresije pokazalo se da je Marko i istinski ratnik, koji se odazvao pozivu naroda i dr. Tuđmana u teškim trenucima za obranu zemlje. Marko i ja bili smo prijatelji. Hvala mu za sve. Sućut njegovoj obitelji. Neka mu je laka hrvatska gruda’, poručio je župan Dobroslavić.

Izdvajamo nekoliko komentara

D.K.


Podijeli