Tragedija i tuga u Poreču: Poginuo je prije nego što mu se rodilo dijete… U jednom trenutku je, iz nepoznatog razloga, vozač BMW-a udario u stražnji dio automobila s policajcima…

Policajac mrtav, policajka teško ozlijeđena: Udario ih je BMW....Za mjesec dana mu se trebalo roditi drugo dijete, a prvo ima svega šest godina. Sad kad mu je krenulo i kad si je napokon posložio život, iznenada nas je napustio, kažu Porečani o tragično poginulom policajcu...Vozač BMW-a udario u stražnji dio automobila s policajcima. Auto je sletio izvan kolnika i udario u stablo.

foto: Privatni album/Ivan Grgat/24sata
Podijeli

U teškoj prometnoj nesreći na ravnom dijelu ceste koja iz pravca Tara vodi prema Poreču poginuo je Tomislav Bašić (38), dok je policajka (43) teško ozlijeđena i hitno prebačena u pulsku Opću bolnicu.

Oboje policajaca rade u porečkoj postaji i to jutro su kretali odraditi rutinsku smjenu. Prema izjavi glasnogovornice PU istarske Suzane Sokač, policajka je vozila prema Poreču, a iza nje je u istom smjeru vozio BMW pulske registracije. Za njegovim se volanom nalazio mladić Alen V. (24).

U jednom trenutku je, iz nepoznatog razloga, vozač BMW-a udario u stražnji dio automobila s policajcima. Auto je sletio izvan kolnika i udario u stablo. Nakon tog udarca vratio se na kolnik i prevrnuo na krov. Uslijed siline udara policajac je poginuo na mjestu, dok je policajka prebačena na liječenje. Policajci i dalje istražuju 24-godišnjaka zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Izmjerili su mu 0,38 promila alkohola.

– Izražavamo sućut obitelji stradalog kolege – izjavila je ukratko Sokač. Na očevidu nesreće bili su zamjenica županijskog državnog odvjetnika Andreja Štefekov Ivandić, kao i zapovjednik porečke policije Davor Švenda. Cesta je bila zatvorena od rotora Červar do Tara, a promet se odvijao obilaznim pravcima sve do 11 sati.

Za poginulog Bašića kolege policajci imali su samo riječi hvale i teško su podnijeli činjenicu da je upravo on nastradao.

Radio je od 2007. u porečkoj prometnoj policiji na zadacima za očevid, a nedavno je prešao u sektor kriminalistike. Prijatelji su dodali da je bio dobar i pošten čovjek, kolega koji je uvijek nastojao svima pomoći ili ugoditi. Osim toga, u osam godina školovanja završio je i dva fakulteta, ekonomski i kriminalistiku. Najgore je što je njegova supruga ostala sama s malenim djetetom, a drugo treba uskoro roditi.

foto: Privatni album

Mladić koji je skrivio nezgodu živi u Poreču, održava vrtove i distribuira aparate za kavu. Dosad nije bio kažnjavan u prometu i, prema riječima susjeda, vrlo je radišan, donosi 24.sata.

-Policajac mrtav, policajka teško ozlijeđena: Udario ih je BMW…

U svoje i u ime svojih suradnika izražavam duboku sućut obitelji policajca, prijateljima, članovima policijske postaje Poreč te svima koji su poznavali i cijenili njegov rad i predanost poslu. Počivao u miru, napisao je nakon tragedije porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Od kolege su se oprostili i članovi Sindikata policije, a policajci su ponovno upozorili vozače da paze u prometu…Više o svemu-OVDJE

D.K.


Podijeli