Tuga Tarle: Drugačiji pogled na preminulu britansku kraljicu i ono što ona predstavlja.Ne mogu me fascinirati “veličine” stvorene u retortama “gospodara svijeta”…

Da, potpisujem od riječi do riječi Melchiorov komentar. Usput rečeno, ne mogu me fascinirati "veličine" stvorene u retortama "gospodara svijeta" koje služe za podjarmljivanje masa i koje su usprkos svemu samo smrtna bića kao bilo tko od nas...

foto-facebook-twitter-fotzomontaža-Braniteljski portal
Podijeli

Profesionalna diplomatkinja u mirovini Tuga Tarle komentirala je hrvatsko-engleske odnose povodom smrti britanske kraljice Elizabete II. – citirajući na svome Facebook profilu Melchiora Masina, inače nagrađivanog hrvatskog pjesnika, lingvista, humanitaraca, magistra filozofije koji je rođen na otoku Ugljanu, a trenutačno živi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Njezinu Facebook objavu prenosimo u cijelosti.

“Komentirajući odnose između Velike Britanije i Hrvatske, Melchior Masina je napisao:

Ne umanjujući pozitivnu stranu odnosa i veza Hrvatska-Ujedinjeno Kraljevstvo, koju ste ovdje opisali, nažalost, Englezi su se neprijateljski ponijeli prema Hrvatima u stvaranju prve Jugoslavije, u pomaganju četnika i komunista za vrijeme drugog svjetskog rata, kod bombardiranja hrvatskih gradova i hrvatskih vojnih postrojbi 1944-45, u izručenju hrvatske vojske i civilnog stanovništva komunističkim Titovim krvnicima i prešućivanju njihovih zločina, u pomaganju srpske agresije na Hrvatsku i muslimansko-bošnjačke kampanje na Hrvate u Bosni i Hercegovini (1991-95) i u perfidnom progonjenju hrvatskih generala na haškom tribunalu. Za sve ta zlodjela nitko nije odgovara, a onaj najzvjerskiji zločin izručenja hrvatske vojske i civila u Bleiburgu nazvali su podrugljivim imenom Operation Barnicle ( Operacija Čišćenje izmeta).

Da, potpisujem od riječi do riječi Melchiorov komentar. Usput rečeno, ne mogu me fascinirati “veličine” stvorene u retortama “gospodara svijeta” koje služe za podjarmljivanje masa i koje su usprkos svemu samo smrtna bića kao bilo tko od nas. Jedina moja fascinacija je Isus Krist čije bogatstvo i slava nisu od ovoga svijeta.
Foto: Simpatičan brend liberalne hegemonije”


Podijeli