Podijeli

Potpora američkom predsjedniku Donaldu Trumpu pala je s 42 posto, koliko je zabilježeno u travnju na rekordno niskih 36 posto.

Istodobno je, prema ispitivanju, za pet posto porastao broj onih koji ne podupiru američkog predsjednika i sada iznosi 58 posto.

Sveukupno 48 posto ispitanika navodi da “snažno ne odobrava” trenutačno obavljanje dužnosti američkog predsjednika.

Najnovije ispitivanje pokazuje da skoro polovica Amerikanaca (48 posto) smatra da je vodstvo njihove zemlje u svijetu slabije otkako je Trump preuzeo dužnost predsjednika u siječnju ove godine, u usporedbi sa 27 posto koji smatraju da je to vodstvo sada jače.

Polovica Amerikanaca, njih 50 posto, smatra da 45. američki predsjednik predsjedničku dužnost obavlja gore nego li većina prethodnih predsjednika, dok samo nešto manje od 25 posto smatra da on tu dužnost obavlja bolje nego li njegovi prethodnici.

Otprilike isto toliko smatra da Trump dužnost predsjednika obavlja kao i prethodni predsjednici, objavio je Washington Post.

U međuvremenu, 55 posto ispitanih ocjenjuje da Trump nije ostvario značajan napredak ka ostvarenju postavljenih ciljeva.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

deset − 3 =