Tri dana prije obljetnice osnutka HOS-a razbili spomen ploču na Borovoj glavi. ŽELJKO KRIŠTO: Za nekoliko dana postaviti ćemo novu.

Unatoč svemu danas je obilježena 30. obljetnica osnutka livanjskog HOS-a i bojne ‘Ivan Vitez Brdar’...

foto-facebook
Podijeli

Kome smeta spomen ploča poginulim hrvatskim braniteljima. Slučajno ili ne samo tri dana nakon što je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović iz Livna poslao snažnu poruku političkom Sarajevu, na lokalitetu Križevac (Ivovik) prevoj Borova glava uz magistralni put Livno – Šujica, oskvrnuto spomen obilježje i uništena spomen ploča na kojoj su bila ispisana imena poginulih hrvatskih branitelja, koja je tu postavljena od 1997 godine. Inače na ovome lokalitetu se tradicionalno, svake prve nedjelje u kolovozu slavi Sveta misa u spomen na sve žrtve, koje su dale život za slobodu hrvatskog naroda u Domovinskom ratu, kao i za one koji su ubijeni ili poginuli u Drugom svjetskom ratu…

BOROVA GLAVA!
30. GODIŠNJICA OSNUTKA HOS-a LIVNO i GODIŠNJICA OSNUTKA BOJNE HOS-a “IVAN VITEZ BRDAR” LIVNO…Brojna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće.

Ovim putem pozivamo policiju i sva druga nadležnih tijela da u što skorijem roku poduzmu sve raspoložive mjere za pronalazak i kažnjavanje počinitelja, a vladajuće da oštro osude ovaj vandalski čin, donosi dugopolje.org.

Unatoč svemu danas je obilježena 30. obljetnica osnutka livanjskog HOS-a i bojne ‘Ivan Vitez Brdar’.

Uz molitvu i blagoslov nazočnih položeni su vijenci i svijeće uz uništenu spomen ploču za koju je Željko Krišto rekao da će biti postavljena u najkraćem mogućem roku…

Nakon protokola druženje je nastavljeno na Borovoj glavi.

Više fotografija možete vidjeti OVDJE

T.H.

Uništena spomen ploča i devastiran spomenik hrvatskim braniteljima na Borovoj glavi


Podijeli