Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Riječ je o jednoj od najvećih vojnih vježbi u regiji tijekom koje će istodobno na deset različitih područja diljem Srbije biti izvedene vježbovne akcije bojevim streljivom uz sudjelovanje 100 tenkova, 100 oklopnih borbenih vozila, 100 topničkih i raketnih sustava, te protuzračne obrane

Stogodišnjicu pobjede u Prvom svjetskom ratu Srbija u subotu obilježava velikom vojnom vježbom “Stoljeće pobjednika” u kojoj će na deset lokacija diljem zemlje sudjelovati 8.000 pripadnika Vojske Srbije sa 645 borbenih sustava.

Zapovijed za početak vježbe izdana je jutros u devet sati na vojnom poligonu Pasuljanske livade, a u tijeku je prva aktivnost – prikaz zračnog napada u borbenoj skupini, u kojoj sudjeluje šest MIG-ova 29.

Za srbe je sve pobjeda koju nikada nisu ostvarili

“Možda je to za druge bio dan primirja, no za nas je to bio dan pobjede, oslobođenja i zato će se vježba zvati „Vijek pobednika”. Nikad do sada vježbe se nisu izvodile na ovakav način, istodobno na više lokacija s bojevom upotrebom”, kazao je Vulin u intervjuu beogradskoj Politici.

“Sudjelovat će svi rodovi naše vojske. Forsirat će se rijeke i prebacivati borbena tehnika, zrakoplovstvo će bombardirati ciljeve, protuzračna sredstva pokazat će kako bi branila naše nebo, artiljerija će prikazati domet i moć, oklopne jedinice u velikom će broju gađati u pokretu, naše će pješaštvo pokazati brzinu i obučenost, padobranskim desantom pokazat ćemo kako bi se reagiralo na terorističku prijetnju i kakvim sredstvima raspolažemo za borbu u otežanim uvjetima”, rekao je nedavno srpski ministar obrane Vulin za Politiku.

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

55 KOMENTARI

    • Drazen sta smo mi to tocno izgubili.Yugoslavija je i znacila velika Srbija svi Srbi Po jednim Krovom to vise nije.Kosovo je otislo nema vise povratka.Braca Crno Gorci otisli nema vise ni Jadrana a sranje Srba nije Bas najbolje u CG.Ako Recimo Amerika i EU kazu ukidamo RS ili Vojvodina posatje Drzava sta tu BG moze da ucini nista da ima 50 Mig-29 a ne 14.Nisu Srbi pobjedili Austro Ugarsku nego bili na strani Pobjednika.Nisu Srbi ni Hrvati pobjedili Turke koji su 500 godina Vladali Po cjelom Balkanu nego su izgubili glavnu Bitku u Becu.Srbi i Hrvati jesu dosta vazni Bitka pobjedili ali ne Rat.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 12 =