Treća žrtva koronavirusa u Hrvatskoj: U Slavonskom Brodu preminula žena pozitivna na koronavirus…

Zbog toga, cijeli Objedinjeni hitni prijem je dezinficiran, a prijem pacijenata je nastavljen...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Danas u poslijepodnevnim satima u Slavonskom Brodu preminula je bolesnica koja je bila pozitivna na Covid-19, potvrđeno je večeras iz Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Noćas je u bolnicu u Slavonski Brod primljena 65-godišnja Brođanka u teškom stanju s otprije dijagnosticiranim karcinomom.

Premda pacijentica nije bila u samoizolaciji niti su postojali simptomi koji bi ukazivali na prisutnost koronavirusa, tim koji je pacijenticu primio i pregledao odlučio je uzeti uzorak i poslati ga na analizu u Zagreb.

Nakon toga pacijentica je smještena u posebnu jedinicu Objedinjenog hitnog prijema.

Oko 16 sati iz Zagreba je stigao nalaz s dijagnozom da je pozitivna na koronavirus, a sat vremena kasnije pacijentica je preminula. Zbog toga je cijeli Objedinjeni hitni prijem dezinficiran, a prijem pacijenata je nastavljen, piše portal SB Plus.

I preminuli Zagrepčanin bio je onkološki bolesnik

Podsjetimo, danas je u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” preminuo je 74-godišnji Zagrepčanin koji je posljednjih nekoliko dana zbog teškog oblika koronavirusa bio na respiratoru.

Ministar Vili Beroš potvrdio je kako je 74-godišnji bolesnik iz Zagreba bio onkološki bolesnik. U teškom stanju je i njegova supruga.

“Trenutno je još osam bolesnika na respiratoru, od toga jedan čeka laboratorijski test, ostalih sedam nije u kritičnom stanju. Ostalih 70 bolesnika su stabilni i nadamo se da neće trebati veću potporu u smislu intenzivne njege. Od njih su troje nešto teže bolesni”, kazala je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić.

Jučer je potvrđeno da je ugostitelj iz Istre koji je preminuo prije tjedan dana umro od koronavirusa.

Ukupno 495 oboljelih

Na popodnevnoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite potvrđeno je 14 novooboljelih od koronavirusa, što je ukupno 495 potvrđenih oboljelih, a 22 osobe su ozdravile.

U protekla 24 sata imao povećanje od 53 bolesnika, to je manje nego jučer kada smo imali 63, prekjučer 69, a prije dva dana 74 zaražena, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Najviše oboljelih ima Zagreb, njih 225, Istarska županija 40, Krapinsko-zagorska 36, Primorsko-goranska 35, Splitsko-dalmatinska 34, Osječko-baranjska 31, Dubrovačko-neretvanska 22, Karlovačka 18.

U Šibensko-kninskoj ima 15, Varaždinskoj 14, Sisačko-moslavačkoj sedam, Zadarskoj šest, Zagrebačkoj tri, Brodsko-posavskoj dva, Bjelovarsko-bilogorskoj dva, Međimurskoj dva, Vukovarsko-srijemskoj jedan, Koprivničko-križevačkoj jedan i Ličko-senjskoj jedan oboljeli.

Oko 16 sati, iz Zagreba je stigao nalaz s dijagnozom da je pozitivan na COVID-19, a sat vremena kasnije pacijentica je preminula…

SLAVONSKI BROD – Noćas, 26. ožujka iza ponoći, na Objedinjeni hitni prijem slavonskobrodske Opće bolnice dr. Josip Benčević dovezena je 65 godišnja Brođanka u teškom stanju s otprije dijagnosticiranim karcinomom,donosi sbplus.

Mada pacijentica nije bila u samoizolaciji niti su postojali simptomi koji bi ukazivali na prisutnost koronavirusa, Tim koji je pacijenticu primio i pregledao odlučio je uzeti uzorak i poslati ga na analizu u Zagreb.

Nakon toga, pacijentica je smještena u posebnu jedinicu Objedinjenog hitnog prijema.

Oko 16 sati, iz Zagreba je stigao nalaz s dijagnozom da je pozitivna na COVID-19, a sat vremena kasnije pacijentica je preminula.

Zbog toga, cijeli Objedinjeni hitni prijem je dezinficiran, a prijem pacijenata je nastavljen.

Hoće li, i tko, u izolaciju zbog kontakta s preminulom Brođankom i sve druge pojedinosti o trećoj preminuloj osobi u Hrvatskoj od koronavirusa, bit će rečeno sutra na redovitoj tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Brodsko posavske županije, donosi sbplus.

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

devetnaest + 9 =