TRAGIČNA NESREĆA U Poreču policajac službenim autom usmrtio pješakinju, objavljeni detalji

Prometna nesreća se dogodila u 18:30 sati kod porečkog trgovačkog centra Lacop...

Foto: Mateo Sardelin/Glas Istre
Podijeli

Policajac je u Poreču službenim automobilom večeras usmrtio pješakinju.

Prometna nesreća se dogodila u 18:30 sati kod porečkog trgovačkog centra Lacop.

Hitna medicinska pomoć je 40 minuta reanimirala pješakinju, ali je nesretna žena preminula na mjestu događaja, javlja Glas Istre.

Tijelo je nakon nesreće prevezeno na Hitni odjel porečkog Doma zdravlja, a na mjestu nesreće je policija zajedno s pulskim županijskim državnim odvjetnikom obavljala očevid.

Vlašićeva ulica je u dijelu od porečke Elektroistre do rotora kod trgovačkog centra Lacop bila zatvorena za sav promet.

Nije poznata dinamika nesreće, nitii je li žena prelazila kolnik preko pješačkog prijelaza, a više detalja znat će se po okončanju očevida.

Prema fotografijama se ipak može zaključiti da je mjesto udara bila tek koji metar od zebre.

Foto: Mateo Sardelin/Glas Istre

Preminula pješakinja živjela je u naselju Mate Balota, svega stotinjak metara od mjesta nesreće, a onuda je često prolazila, piše Glas Istre.

Od jednog očevidca, koji je želio ostati anoniman, doznaju da je sraz vozila sa pješakinjom bio silovit i da je doslovno odbačena preko vozila, a da je policajac vozio brže nego što se inače vozi po tom dijelu.

“Čuo sam udarac i okrenuo se, a žena je bila u zraku i doslovno je preletjela preko vozila i pala na kolnik iza policijskog auta. Strašno, bio sam u šoku, kazao je jedan očevidac.

Ljudi su u nevjerici i zgroženi događajem nevoljko komentirali strašnu nesreću. Jedan je tek rekao da je najvjerojatnije prelazila kolnik na pješačkom prijelazu kada je naletjelo policijsko vozilo koje je odbacilo doslovno preko vozila. Ona je pala na kolnik i ostala ležati iza policijskog vozila, a sve to dvadesetak metara od pješačkog prijelaza i nasuprot jednog kafića.

Foto: Mateo Sardelin/Glas Istre

Žena je neposredno prije nesreće bila u tom kafiću, gdje je kupila cigarete te se vraćala kući u Balotu. Također, od mještana Glas Istrfe doznaje da je uvijek redovito prelazila cestu preko pješačkog prijelaza.

U Istri su na Badnjak u razmaku od četiri sata u prometu poginule dvije osobe, te je ukupna crna statistika u ovoj godini 22 stradalih na istarskim prometnicama, javlja Glas Istre..

D.K.


Podijeli