Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

18. studenoga obilježit će se jedna od najtužnijih hrvatskih obljetnica – pad grada Vukovara. Povodom sjećanja na vukovarsku žrtvu, udruge proistekle iz Domovinskog rata, ali i svi ostali članovi raznih hrvatskih moto klubova, krenuli su danas s krajnjeg hrvatskog juga u moto karavani sa zadnjom postajom Vukovar.

Bikeri nikad u većem broju nisu ‘startali’ – bilo ih je danas više od 70, a prva postaja bila im je Mokošica, iz koje su se potom otputili na Prevlaku. Kraj murala posvećenog gardijskim brigadama zapalile su se svijeće, ali i proćakulalo s članovima Udruge branitelja Dubrovnika i mokoškom Torcidom. Tijekom dugog putovanja, bikerima će se pridruživati kolege, suborci, prijatelji, bikeri iz svih krajeva Hrvatske kako bi zajedno 17. studenoga stigli u Bogdanovce, gdje se usput snima i dokumentarac o mladom branitelju koji je tada teško nastradao, potom i na Trpinjsku, ali i kako bi se odmorilo i rano ujutro krenulo u moto defile kroz sami grad Vukovar i sudjelovalo u obilježavanju. Očekuje se da će se do pretposljednje postaje okupiti preko 500 bikera iz svih krajeva koje je dotaknuo Domovinski rat.

Moto karavana s više od 120 sudionika, članova udruga proisteklih iz Domovinskog rata i brojnih hrvatskih moto klubova, krenula je u utorak popodne s Prevlake, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, prema Vukovaru u povodu Dana sjećanja na vukovarsku žrtvu 1991. godine.

Bikeri su po polasku s najjužnije hrvatske točke zastali u Čilipima i kod spomenika „Konavoska mati“ zapalili svijeće u spomen na žrtvu Vukovara, zajedno s predsjednikom Moto kluba Dvije rote, Dankom Ragužem, konavoskim načelnikom Božom Lasićem i predsjednikom Općinskog vijeća Ivom Simovićem.

Simović je istaknuo kako ove godine na moto karavani prema Vukovaru sudjeluje rekordan broj bikera, njih više od 120. “Nadamo se da će svi oni do Vukovara stići bez ikakvih problema kako bi i na ovaj način obilježili tragediju koja se dogodila u Vukovaru”, rekao je Simović. Dodao je kako će se i dio članova MK Dvije rote pridružiti karavani 17. studenoga u večernjim satima.H/B.P.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

5 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 17 =