TKO TU KOGA: Sumnjivo meso za kebab pronađeno u Hrvatskoj, sanitarna inspekcija tvrdi da je “na vrijeme povučeno”…

ZARAŽENO MESO...

Ilustracija
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva potvrdila je da je sporni kekab koji je došao preko slovenskog tržišta za sada otkriven u tri ugostiteljska objekta u Hrvatskoj, no tvrde da su na vrijeme povučeni…

-U Sloveniji nađeno zaraženo meso iz poljske klaonice, prerađeno u kebab…Ima li ga i u Hrvatskoj?

Distributerska tvrtka objavila je da s tržišta povlači goveđi kebab koji je poslan u Sloveniju, Mađarsku, ali i Hrvatsku, a naše Ministarstvo zdravstva potvrdilo kako je sporno meso pronađeno, ali i uklonjeno iz tri ugostiteljska objekta, navodi RTL.

Saga oko zaraženog mesa se nastavlja.
Novih 12 tona goveđeg kebaba distrubuiranog prema Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj povlači se s tržišta.

“Povlačimo proizvode od goveđeg kebaba zbog sumnje na prisutnost Escherichia coli i Salmonella, što može dovesti do želučanih i crijevnih problema, i zbog sumnje ina prisutnost ostataka veterinarsko-medicinskih proizvoda”, izvijestio je Alebon o povlačenju proizvoda.

Radi se o slovensko-njemačkoj tvrtki čiji se zamrznuti doner kebab za restorane brze hrane proizvodi u Poljskoj. Slovenske inpekcije potvrdile su da je sporni proizvod distribuiran 41 ugostiteljskom objektu, a objašnjenje od poljskih vlasti još čekaju.
“Poljaci nam nisu objasnili zašto meso povlačimo s tržišta”, kazala je Andreja Bizjak, slovenska direktorica Inspekcije za sigurnost hrane, prenosi RTL.

Hrvatska Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva potvrdila je da je sporni kekab koji je došao preko slovenskog tržišta za sada otkriven u tri ugostiteljska objekta u Hrvatskoj, no tvrde da su “na vrijeme povučeni”.

“Tijekom provedenih inspekcijskih nadzora sporni proizvodi nisu zatečeni u prometu jer su ugostiteljski objekti po zaprimanju informacija od slovenskih dobavljača vratili sporan proizvod koji su imali na zalihama”, stoji u odgovoru Sanitarne inspekcije poslanom RTL-u.

No, zašto o tome nisu adekvatno obavijestli javnost, nisu odgovorili. Iz Ministarstva poljoprivrede samo su još jednom potvrdili da meso iz sporne poljske klaonice “nije stiglo u Hrvatsku”.

O tom je već prije pisao Braniteljski portal i upozorio na moguće zaraženo meso u Hrvatskoj- “Ono što je zabilježeno Poljskoj u slovenskim se klaonicama ne može dogoditi”, naveli su slovenski proizvođači mesa, pozvavši na što veće davanje naglaska na lokalno proizvedenu hranu.Ima li zaraženog mesa u Hrvatskoj, ostaje za vidjeti. Po svemu već prije viđenom ima!

-U Sloveniji nađeno zaraženo meso iz poljske klaonice, prerađeno u kebab…Ima li ga i u Hrvatskoj?

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

sedamnaest + deset =