EVO tko nam sudi protiv Turske? Teško je oštetio Ukrajinu i prvi je koji je donio odluku uz pomoć video-tehnologije

Dignitet u nogometnom svijetu srozao mu je previd na Euru 2012. u Poljskoj i Ukrajini. U susretu Ukrajine i Engleske nije priznao regularan pogodak domaćinu. Bila je to “kap, koja je prelila čašu”...

Podijeli

Utakmicu nogometnih reprezentacija Turske i Hrvatske vodit će Mađar Viktor Kassai. Razvidno je kako FIFA “jače utakmice” daje – ljudima od povjerenja. Kassai je znano ime u sudačkom miljeu.


Na FIFA-inoj je listi od 2003. Na velikim je natjecaljima Kassai stigao do polufinala Svjetskog prvenstva (Španjolska – Njemačka, 2010. u Južnoj Africi), a sudio je i finale Lige prvaka 2011. između Barcelone i Manchester Uniteda.

Dignitet u nogometnom svijetu srozao mu je previd na Euru 2012. u Poljskoj i Ukrajini. U susretu Ukrajine i Engleske nije priznao regularan pogodak domaćinu. Bila je to “kap, koja je prelila čašu”. Tada su i najviši nogometni dužnosnici konstatirali: video-tehnologija neophodna je nogometnom sportu!

Zanimljivo, upravo je Viktor Kassai sudac koji je prvi donio odluku uz pomoć video-tehnologije. Na Svjetskom klupskom prvenstvu 2016, u susretu Kashime Antlers i kolumbijskog Atletico Nacionala (3:0), Kassai je dosudio kazneni udarac za japansku momčad poslije pregledavanja video-snimke.

Tijekom bogate međunarodne karijere mađarski je sudac arbitrao i u tri utakmice hrvatske reprezentacije: 2004. u prijateljskom ogledu sa Slovačkom, u Rijeci (1:0), 2007.u Tallinnu sudio je kvalifikacijski susret za Euro 2008. između Estonije i Hrvatske (0:1), te 2015. u Oslu (kvalifikacije za Euro u Francuskoj) utakmicu Norveška – Hrvatska (2:0).

Dvoboj u Oslu bio je posljednji susret, u kojemu je hrvatsku reprezentaciju vodio Niko Kovač. Ubrzo je naime HNS na izborničku poziciju promovirao Antu Čačića.

D.J.


Podijeli