Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Stranka Milan Bandić 365 najnovijim će prelaskom postati treća parlamentarna stranka po broju zastupnika u saboru Republike Hrvatske, odnosno podijelit će to mjesto s MOST-om koji ih ima isti broj…

Nakon niza medijskih spekulacija, uskoro se očekuje i službena potvrda prelaska bivše zagorske HNS-ovke Marije Puh, inače najmlađe saborske zastupnice, Bandiću. Ona je nedavno i snimljena u društvu dugogodišnjeg gradonačelnika glavnog grada, što je dodatno rasplamsalo spekulacije o njezinom prelasku.

Prelaze i “lijevi i desni”

Krajem rujna HNS je napustio i Anđelko Topolovec, koji je kao bivši čelnik Krapinsko-zagorskog HNS-a bio blizak s Puh, a očekuje se i da će i on prijeći Bandiću.

“Sve sama elita”

Podsjetimo, Bandić je u svoj klub zastupnika doveo i bivšeg SDP-ovca Zdravka Ronka, Ivicu Mišića iz Promijenimo Hrvatsku, manjinske zastupnike Roberta Jankovicsa, Veljka Kajtazija, Erminu Lekaj Prljaskaj i Vladimira Bileka. U Bandićevu stranku je prešao i Kažimir Varda koji je u sabor ušao na listi HSU-a, kao i Darinko Dumbović iz Reformista.

“Ne može mu nitko ništa”

Zagrebački SDP, kojem je nekad Bandić bio na čelu, optužio ga je jučer da je javnim novcem Zagrepčana kupio spomenute zastupnike, budući da njihovim udrugama ili mjestima gdje su na vlasti donira sve veći novac.

Ovakav razvoj događaja dao je dodatnu jačinu tezi da će Bandić sada s čak deset zastupnika moći dodatno utjecati na koalicijskog partnera HDZ jer će o njegovoj suradnji ovisiti opstojnost Vlade.

Pojavile su se i špekulacije, u vrijeme dok se očekuje i prvostupanjska presuda Bandiću u minornoj “aferi Štandovi”, da je Bandić išao u skupljanje saborskih zastupnika kako bi mogao dodatno utjecati na HDZ da ga bolje zaštiti od sudskih procesa, koji su ionako kad je korumpirano i nevjerodostojno hrvatsko pravosuđe u pitanju, igrokazi za naivne, ne samo kad je Bandić u pitanju, već kod svih hrvatskih tajkuna i velikih kriminalaca koji imaju novac. A novac je u ovakvoj neuređenoj Hrvatskoj državi nažalost i moć. Previše je Save proteklo i proteći će još mnogo, dok se netko napokon usudi pozvati hrvatski narod, ukoliko treba i  na referendum za LUSTRACIJU. Neki su lustraciju spominjali pa ih je pomeo politički vjetar.Ali, narod je uvijek imao i imati će zadnju riječ!

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

11 KOMENTARI

    • kozaracko sa izvornoj etno nosnji 2nakurnjaka priko opanke ugurat nogavice stegnit ih pasicama od muda da ne ispadaju il nakurnjaci ne spadaju pa sta su 500 i kusur srbi sa dekorativnim tetoviranim cicam na ledima u rikverc sa 2prsta u cmaru skakutali i slavili Otaman-sko carstvo dok su ih osmajlije na otamanim stancalo oni pjevusoli skoci jace da ti padnu gacece upri jace da se boljee prasi pa u sumi zaigrali i osloboditelji kuca od vlasnika a sad na dan mumije a stafetu ce im u Kumrovcu donosit stranacki kolega u kasnim srednjimb109-togodisnjak kojem je uteka tranvaj i sprint na sljedecu stanicu pa primjetija da mu je hodalica ispala i trk nazad nasa je i opet pristiga tranvaj

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedan × 3 =