Tijekom noći Hrvatska vojska postavila dva šatora ispred sisačke bolnice

U stanju spremnosti u vojarnama nalazi se oko 720 pripadnika Hrvatske vojske...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Hrvatska vojska dodatne šatore ispred Opće bolnice u Sisku postavljala je u večernji satima 30. prosinca kako bi se isti što prije stavili u funkciju, a u njima su već zbrinuti prvi pacijenti…

Pripadnici Hrvatske vojske nastavljaju s angažmanom na potresu pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije pa su tako u noći sa srijede, 30. prosinca na četvrtak, 31. prosinca ispred Opće bolnice u Sisku, uz prethodno postavljena dva šatora, postavili i dodatna dva grijana šatora iz ekspedicijskog kampa sa 20 kreveta za potrebe zbrinjavanja tamošnjih pacijenata.
Hrvatska vojska dodatne šatore postavljala je tijekom noći kako bi se isti što prije stavili u funkciju, a u njima su već zbrinuti prvi pacijenti. Riječ je, naime, o šatorima koje je Hrvatska vojska početkom studenog ove godine postavila ispred Opće bolnice Varaždin te tako pružila potporu u zdravstvenom zbrinjavanju oboljelih od koronavirusa.

Također, pripadnici Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu postavili su u srijedu, 30. prosinca za potrebe zbrinjavanja lokalnog stanovništva vojne šatore tipa M70 na pet lokacija: selu Cepeliš, Stražnik, Majske Poljane i Gornja Bačuga.

U četvrtak, 31. prosinca 2020. na raščišćavanju prometnica i javnih površina u Petrinji angažirano je 52 pripadnika Hrvatske kopnene vojske sa osam inženjerijskih strojeva, dvije labudice, jednim sanitetskim vozilom, 24 ostala vozila i tehnikom. Također, angažirana su i 22 pripadnika HV-a sa dva bespilotna sustava u Velikoj buni.

U pripravnosti su i dva medicinska tima (liječnik, medicinski tehničar i vozač) s vozilom hitne pomoći s Plesa su u pripravnosti na ispomoć Petrinji, a spremni su i transportni helikopteri za zadaće prevoženja na području Sisačko-moslavačke županije ugroženih posljedicama potresa.

U stanju spremnosti u vojarnama nalazi se oko 720 pripadnika Hrvatske vojske.

U srijedu, 30. prosinca na zahtjev Stožera civilne zaštite jedna poljska kuhinja za pripremu hrane dostavljena je u Društveni dom Staro Pračno, dok su u vojarni u Petrinji dodatno uređeni kapaciteti za privremeni smještaj civilnog stanovništva.

Također, u Petrinji je i jedan medicinski tim Vojno zdravstvenog središta te veterinarsko-epidemiološki tim. Oni pružaju zdravstvenu potporu civilnom stanovništvu smještenom u vojarni te provode veterinarsko-zdravstveni nadzor restorana i kuhinje.

M.M.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × dva =