TIHOMIR DUJMOVIĆ: Do zabrane na Bleiburgu nije došlo bez prešutnog pristanka državnog vrha…

Ono što nije uspjela Milanovićeva Vlada, sjećate se da je Stazić javno tražio slične i šire zabrane na tu temu, uspjelo je Plenkovićevoj Vladi...

Podijeli

Nema nikakve šanse da bi se austrijske vlasti usudile donijeti jednu ovakvu odluku kakva je glede zabrane mise na Bleiburgu donesena, barem bez prešutnog pristanka hrvatskog državnog vrha. Nikakve! – tvrdi novinar i publicist Tihomir Dujmović…

Dujmović na Facebooku sve to ovako pojašnjava:

-Pogotovo ne u Kurtzovoj Austriji. No, kako je po svoj prilici ova odluka usuglašena sa hrvatskim vrhom, Austrija je pristala biti izvođač, tim prije uzme li se u obzir vrlo jaki srpski, u prvom redu bečki lobi. Taj isti lobi je bio motor kod zabrana nastupa Marka Perkovica Thompsona, opet sa prešutnom podrškom i naglašenim klimoglavom službenog Zagreba.

Sve se ovo vidi po prvim reakcijama. Prva je skočila prosvjedom hrvatska Predsjednica da ne bi u ovoj histeriji njene demonizacije slučajno i za ovo bila kriva. Premijer šuti, a kad premiijer šuti, bar smo to naučili, onda se s razvojem događaja slaže i uz njih pristaje. Kada je obratno, pozovu se kamere da se javnosti pokaže neslaganje. Iste sekunde! Da se pak premijer slaže s ovom zabranom vidimo iz groteskne reakcije ministrice vanjskih poslova koja je rekla da ne komentira odluke u drugim državama.

Kakav cinizam: pa Vaš je posao gospođo da komentirate i nešto uciniti kada druge drzave donose odluke koje se tiču Vaših građana! Jer kome da se sada naš svijet obrati ako ne predstavnicima vlastite države? Sve je dakle jasno! Ono što nije uspjela Milanovićeva Vlada, sjećate se da je Stazić javno tražio slične i šire zabrane na tu temu, uspjelo je Plenkovićevoj Vladi.

Hoćemo li ikada dočekati vlast koja će imati snage pokupiti kosti poklane nevine hrvatske sirotinje po Sloveniji i Austriji, dostojno ih pokopati u Hrvatskoj, podignuti memorijalni križ toj Golgoti i tako se pokazati dostojnim imati države i obavljanja svih poslova koje država zahtijeva?Jer, takav jedan potez imanentno je potez i posao hrvatske države. Takav bi posao osim toga elegantno onemogućio ovakva ponižavanja.

Ali, mi ni u Hrvatskoj ne iskopavamo svoju povijest, kamoli da bi to imali snage napraviti u Sloveniji! Suočiti se s poviješću, pokazati da se s njenim posljedicama znaš nositi i pri tom pokazati ljudski pijetet prema ubijenima. Pa nema groblja u Austriji gdje nećete pronaći spomenik i poginulim austrijskim vojnicima iz drugog svjetskog rata! Svijet je ove probleme odavno raspetljao, ali hrvatska politička ljevica, koja je preplavila političku scena i popela se na vrh državne administracije drži i dalje mrtvu stražu Josipu Brozu Tito i njegovom ukupnom političkom djelu.

**Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav uredništva Braniteljskog portala**

A.G.


Podijeli

Comments are closed.