Težak ždrijeb Lige nacija za Hrvatsku; ‘Vatreni’ protiv prvaka Europe i prvaka svijeta…

screenshot
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Hrvatska nogometna reprezentacija izvukla je najtežu skupinu u novom izdanju Lige nacija.  U skupini s prvakom svijeta i prvakom Europe te braniteljem naslova u Ligi nacija…

 Hrvatska nogometna reprezentacija izvukla je najtežuskupinu u novom izdanju Lige nacija.  U skupini s prvakom svijeta i prvakom Europe te braniteljem naslova u Ligi nacija.
Izabranici Hrvatskog izbornika Zlatka Dalića ostali su u elitnoj Ligi A…gdje će igrati sa Švedskom, Francuskom i Portugalom…Prvoplasirana reprezentacija iz skupine igrat će na završnom turniru Lige nacija, a posljednje plasirana ispada iz najjačeg razreda.
Liga nacija kreće početkom rujna ove godine (3. – 5. rujna), a preostali termini su 6. – 8. rujna, 8. – 10. listopada, 11. – 13. listopada, 12. – 14. studenog i 15. – 17. studenog ove godine.
Hrvatska je u prvom izdanju UEFA Lige nacija bila u skupini s Engleskom i Španjolskom te je osvojila posljednje mjesto. Zbog toga su ‘Vatreni’ trebali ispasti u niži rang, no promjena sustava natjecanja ‘spasila’ je izabranike Zlatka Dalića koji će ponovno igrati u elitnom razredu…

Od ove sezone mijenja se sustav natjecanja te će u svakoj ligi biti po četiri skupine s po četiri reprezentacije, osim u ligi D u kojoj će biti dvije skupine. U posljednjoj jakosnoj skupini su reprezentacije koje su prošle sezone završile na zadnjem mjestu u skupini, a u treću skupinu ubačeni su pobjednici skupina u ligi B.

Pobjednici skupina lige A igraju završni turnir od 2. do 6. lipnja 2021. godine, a jedna od zemalja sudionika završnog turnira ujedno će biti i domaćin istog.

Liga A

Grupa 1: Poljska, BiH, Italija, Nizozemska

Grupa 2: Island, Danska, Belgija, Engleska

Grupa 3: HRVATSKA, Švedska, Francuska, Portugal

Grupa 4: Njemačka, Španjolska, Ukrajina, Švicarska

Liga B

Grupa 1: Rumunjska, Sjeverna Irska, Norveška, Austrija

Grupa 2: Izrael, Slovačka, Škotska, Češka

Grupa 3: Mađarska, Turska, Srbija, Rusija

Grupa 4: Bugarska, Irska, Finska, Wales

Liga C

Grupa 1: Azerbajdžan, Luksemburg, Cipar, Crna Gora

Grupa 2: Armenija, Estonija, Sjeverna Makedonija, Gruzija

Grupa 3: Moldavija, Slovenija, Kosovo, Grčka

Grupa 4: Kazahstan, Litva, Bjelorusija, Albanija

U najslabijoj Ligi D igrat će; 

Liga D

Grupa 1: Malta, Andora, Latvija, Farski otoci

Grupa 2: San Marino, Lihtenštajn, Gibraltar

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + jedanaest =